Mobil startupokra fókuszál a Smartmobil 2013 konferencia

Mobil startupokra fókuszál a Smartmobil 2013 konferencia

A szervezőknek nem kissebb tervük van, mint hogy feltegyék Budapestet a mobil technológiai világ és tőkepiac térképére. Budapestre hoznak kockázati tőke és accelerator csapatokat, hogy felvonultathassák előttük a legjobb mobilos projekteket.

Idén április 4-én kerül megrendezésre a Smartmobil konferencia a RaM Colosseumban. A rendezvény 3 év alatt az egyik legnagyobb szakmai és technológiai eseménnyé nőtte ki magát, a múlt évben már 800 látogatót fogadott. A szervezőknek 2013-ban nem kissebb tervük van, mint hogy feltegyék Budapestet a mobil technológiai világ és tőkepiac térképére. Idén a világ minden tájáról Budapestre hoznak kockázati tőke és accelerator csapatokat - pl. Almaz Capital, Startup Sauna, Hack Fwd - és felvonultatják előttük a legjobb mobilos projekteket. A régióban nem volt még ilyen kifejezetten mobil technológiára fókuszáló startup esemény.Tovább »

3D fejlesztői versenyt hirdet a Leonar3Do

3D fejlesztői versenyt hirdet a Leonar3Do

A Leonar3Do és a Mobil Weekend közös rendezvényén 1 millió összdíjazás mellett mérhetik össze tudásukat a 3D fejlesztés legjobbjai. A három napos rendezvény a csapatok új oktató programokat fejleszthetnek a Vimensio segítségével.

November 22-24-ig egy egész hétvégét tölthetnek együtt a 3D fejlesztés rajongói a Budapesti Kommunikációs Főiskolán rendezett non-stop fejlesztői versenyen. Legalább 10 csapat mérheti össze tudását a Leonar3Do legújabb fejlesztői programjának a Vimensio-nak bevezetését támogató Mobil Weekend novemberi rendezvényén. Tovább »

InstApp: alkalmazáskészítő rendezvényszervezőknek

InstApp: alkalmazáskészítő rendezvényszervezőknek

A győri székhelyű Attrecto Zrt. a rendezvényszervezők, marketingügynökségek és a rendezvényszervező szakmához kötődő vállalkozások számára készített web alapú okostelefon-alkalmazás készítő szolgáltatással jelent meg a piacon.

Az InstApp egy olyan ingyenes webes szolgáltatást nyújt, amelynek segítségével a rendezvényszervező könnyen, gyorsan, fejlesztői segítség nélkül készítheti el bármilyen típusú rendezvényére az okostelefon alkalmazást több platformra is (jelenleg Android és iOS, a későbbiekben Windows Phone). A résztvevők ezt az alkalmazást le tudják tölteni a mobiltelefonjukra és valós idejű tájékoztatást kaphatnak a programokról, a helyszínről, az előadókról, kiállítókról. Tovább »

A Mobil Weekend eredményei

A Mobil Weekend eredményei

A Mobil Weekend három napos miskolci rendezvényén 8 csapat bizonyította be ismét, hogy nagyszerű mobil alkalmazások születhetnek már egy hosszú hétvége alatt is. A győzelmet egy intelligens turisztikai szolgáltatást kínáló, virtuális képeslapküldő alkalmazás a FotoFind szerezte meg.

A FotoFind csapata nyerte a Miskolci Mobil Weekend félmilliós fődíját, úgy, hogy a nyolc induló csapat közül hetet díjaztak a hétvégén lezajlott 72 órás alkalmazásfejlesztői versenyen. A verseny győztese – az 500.000 forintos fődíj nyertese – egy turisztikai célpontok népszerűsítésére alkalmas program lett, amellyel könnyen, gyorsan küldhetünk virtuális képeslapot ismerőseinknek, néhány kattintással oszthatjuk meg élményeket közösségi oldalakon, blogokon. A FotoFind 3 platformra készült el a hétvégén. A mintegy 1 millió forint összdíjazású verseny végén több kategóriában (legjobb design, grafika, ötlet) is értékes díjakat osztottak a szervezők.Tovább »

Pénteken kezdődik a Mobil Weekend tavaszi rendezvénye

Pénteken kezdődik a Mobil Weekend tavaszi rendezvénye

A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és fejlesztőket célozza áprilisi versenyével. A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja.

2012. április 20-22-én Miskolc ad helyet a tavaszi Mobil Weekendnek. A mobil fejlesztőknek tervezett hétvégén, a fejlesztői verseny mellett, workshopokon is gazdagíthatják tudásukat a résztvevők. A verseny győztesei most is pénzdíjat és komoly ajándékokat vihetnek haza, illetve találkozhatnak a legjobb fejlesztőkkel, tanulhatnak egymástól a három napos rendezvényen. A versenyre és a rendezvényre egyaránt ingyenesen lehet jelentkezni. Tovább »


 
 
CC BY NC SA