Women Startup Competition: Budapestre jönnek a női startupok

Women Startup Competition: Budapestre jönnek a női startupok

A tavaly megrendezett első női startup verseny sikerét követően idén is megrendezésre kerül a Women Startup Competition. Áprilisban Budapestre látogatnak a közép-európai női vállalkozók, hogy a tréninget követően egy Demo Day-en mutassák be az ötleteiket.

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startup világban. Gondoljunk csak a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska-ra vagy a SameBug csapatára, akik nemrég jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Tovább »

Velotrack: tavasztól elérhető a biciklis nyomkövető rendszer

Velotrack: tavasztól elérhető a biciklis nyomkövető rendszer

A Velotrack valós idejű nyomkövető megoldást kínál a kerékpáros társadalomnak, amely nemcsak a közösen túrázó családoknak és barátoknak ad plusz információkat, de a kerékpár nyomkövetésével az esetleges lopások felderítésében is segíthet a hatóságoknak.

Hiába jelentettek a gyakori biciklilopások régóta komoly problémát - míg az autókhoz már számos nyomkövető szolgáltatás működik, addig kerékpárokra optimalizált verzió eddig nem volt a piacon. Ezen változtatna a Velotrack rendszer, ami kimondottan bringásoknak kínál valós idejű nyomkövető megoldást.Tovább »

Jól startolt a Tago karperec, egy nap alatt érte el a 10 milliót

Jól startolt a Tago karperec, egy nap alatt érte el a 10 milliót

A Tago Arc névre keresztelt e-ink karperec mintája tetszés szerint változtatható egy mobiltelefon segítségével. Szerda este elindult az Indiegogo kampány, ami látványos sikernek bizonyult: 24 órán belül összejött a pénzt az e-ink karperec sorozatgyártására.

A hordható technológiai termékek az okosóráktól a fitneszkarkötőkig már a tavalyi expókon megmutatták, hogy mekkora potenciál rejlik az úgynevezett "wearables" termékek piacán, amelyeknek felfutása vélhetően az idei évben várható. Jól mutatja az érdeklődés mértékét, hogy közösségi finanszírozással 24 órán belül összejött a pénzt a magyar fejlesztésű e-ink karperec sorozatgyártására.Tovább »

Februárban immár ötödik alkalommal lesz Startup Sauna Budapesten

Februárban immár ötödik alkalommal lesz Startup Sauna Budapesten

Február 23-án immár ötödik alkalommal rendezi meg Budapesten szelekciós és coaching napját a finn Startup Sauna akcelerátor program. A rendezvényt ez alkalommal a Demola Budapest látja vendégül. Startup-oknak a jelentkezési határidő február 18., szerda.

Február 23-án immár ötödik alkalommal rendezi meg Budapesten szelekciós és coaching napját a finn Startup Sauna akcelerátor program. Helsinki 2012 szeptembere óta markolja fel a közép-kelet európai és skandináv régió legígéretesebb startupjait, hogy aztán egy öthetes non-profit akcelerátor programban kiképezzék, és ellássák őket életre szóló üzleti kapcsolatokkal.Tovább »

Meetup-ra hívja csütörtökön a kalózokat a Startup Pirates Budapest

Meetup-ra hívja csütörtökön a kalózokat a Startup Pirates Budapest

Az idén is megrendezésre kerülő Startup Pirates programsorozat hazai eseményének egyik fénypontja a 2015. február 5-én, csütörtökön megrendezésre kerülő Pirate Meetup, amelyen 3-3 percben bemutatják startup ötleteiket a programban résztvevő csapatok.

A 2014-es sikeres bemutatkozást követően idén is megrendezésre kerül a Portugáliából indult Startup Pirates programsorozat második hazai eseményét, ami gyakorlati problémák megoldásával és saját ötletek kidolgozásának lehetőségével várja az érdeklődőket.Tovább »


 
 
CC BY NC SA