Magyar győztes az idei Közép-Európai Női Startup Versenyen

Magyar győztes az idei Közép-Európai Női Startup Versenyen

A CEE Women Startup Competition keretében 11 női csapat látogatott Budapestre és mutatta be projektjét. Az verseny célja, hogy összegyűjtse a közép kelet-európai régió legtehetségesebb női vállalkozóit és lehetőséget biztosítson projektjeik bemutatására.

Az CEE Women Startup Competition célja az, hogy összegyűjtse a közép kelet-európai régió legtehetségesebb női startup csapatait és lehetőséget biztosítson projektjeik bemutatására. A négynapos felkészítő munka után a csapatok, nemzetközi zsűri, potenciális befektetők és a startupok iránt érdeklődő közönség előtt prezentáltak a Demo Day rendezvényen.Tovább »

Naprakész nemzetközi startup ranglistát készít a StartupRanking

Naprakész nemzetközi startup ranglistát készít a StartupRanking

Melyik a világ száz legfontosabb startupja? És a régiónkban? És Berlinben? Hát az újak között? Kik foglalkoznak zenével? A Startupranking naprakész ranglistát készít a világ összes startupjáról, amit kedvünkre böngészhetünk, amíg megtaláljuk a választ.

Naprakész ranglistát készít a világ összes startupjáról a StartupRanking. A részvétel több másik ranglistával ellentétben nem "fejvadászat" útján történik, aki szerepelni kíván a listán, annak regisztrálni kell hozzá.Tovább »

Women Startup Competition: Budapestre jönnek a női startupok

Women Startup Competition: Budapestre jönnek a női startupok

A tavaly megrendezett első női startup verseny sikerét követően idén is megrendezésre kerül a Women Startup Competition. Áprilisban Budapestre látogatnak a közép-európai női vállalkozók, hogy a tréninget követően egy Demo Day-en mutassák be az ötleteiket.

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startup világban. Gondoljunk csak a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska-ra vagy a SameBug csapatára, akik nemrég jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Tovább »

Velotrack: tavasztól elérhető a biciklis nyomkövető rendszer

Velotrack: tavasztól elérhető a biciklis nyomkövető rendszer

A Velotrack valós idejű nyomkövető megoldást kínál a kerékpáros társadalomnak, amely nemcsak a közösen túrázó családoknak és barátoknak ad plusz információkat, de a kerékpár nyomkövetésével az esetleges lopások felderítésében is segíthet a hatóságoknak.

Hiába jelentettek a gyakori biciklilopások régóta komoly problémát - míg az autókhoz már számos nyomkövető szolgáltatás működik, addig kerékpárokra optimalizált verzió eddig nem volt a piacon. Ezen változtatna a Velotrack rendszer, ami kimondottan bringásoknak kínál valós idejű nyomkövető megoldást.Tovább »

Jól startolt a Tago karperec, egy nap alatt érte el a 10 milliót

Jól startolt a Tago karperec, egy nap alatt érte el a 10 milliót

A Tago Arc névre keresztelt e-ink karperec mintája tetszés szerint változtatható egy mobiltelefon segítségével. Szerda este elindult az Indiegogo kampány, ami látványos sikernek bizonyult: 24 órán belül összejött a pénzt az e-ink karperec sorozatgyártására.

A hordható technológiai termékek az okosóráktól a fitneszkarkötőkig már a tavalyi expókon megmutatták, hogy mekkora potenciál rejlik az úgynevezett "wearables" termékek piacán, amelyeknek felfutása vélhetően az idei évben várható. Jól mutatja az érdeklődés mértékét, hogy közösségi finanszírozással 24 órán belül összejött a pénzt a magyar fejlesztésű e-ink karperec sorozatgyártására.Tovább »


 
 
CC BY NC SA