Kihirdették a Central European Startup Awards idei nyerteseit

Kihirdették a Central European Startup Awards idei nyerteseit

Kihirdették a Central European Startup Awards idei nyerteseit. Az immár másodszorra megszervezett rendezvény egyre nagyobb siker. Az eseményre idén 1000 startupot jelöltek, akik közül a közönség, majd a szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobbakat.

A Central European Startup Awards (CESA) az egyik legnagyobb startup fesztivál Közép-Európában, amely nemcsak magáról a versenyről szól, hanem összefogva a startupokat, kapcsolatokat és tudást megosztva közösséget is épít. A szervezet célja, hogy támogassa mindazon tehetségeket, akik álmaikat, ötleteiket és meggyőződéseiket követve, technológiai vívmányaikkal a jövő gazdaságára nagy hatással lehetnek.Tovább »

Elindult a Helpy, az első hazai internetes takarítás-közvetítő

Elindult a Helpy, az első hazai internetes takarítás-közvetítő

Nyugat-európai országokban egyre elterjedtebbek a különböző takarítást és egyéb házi munkákat végző szakembereket közvetítő alkalmazások és weboldalak. Hazánkban nemrégen indult el a kategóriában úttörő Helpy, mely egyelőre a budapestiek számára érhető el.

A felgyorsult városi életmód miatt már Magyarországon is egyre gyakoribbá kezd válni a “bejárónő” igénybevétele, akire rábízhatjuk otthonunk rendben tartását, takarítását. Az Európai Unióban évente 5 százalékkal emelkedik az ilyen szolgáltatást igénybevevők száma.Tovább »

Optimista üzenettel búcsúzik felhasználóitól a Brickflow

Optimista üzenettel búcsúzik felhasználóitól a Brickflow

Honlapján jelentette be megszűnését múlt héten a Brickflow nevű magyar startup. Epilógusban ismerik be, hogy három év után pénzügyi nehézségek miatt úgy döntöttek, megköszönik az eddigi támogatást a felhasználóiknak és megszüntetik a szolgáltatást.

Búcsúszavakkal fejezték be a Brickflow alapítói 3 éves történetüket. Az online történetmesélés forradalmasításán dolgozó alapítók sokat tanultak, sokat elértek, de három év után úgy döntöttek, hogy lezárják projektjüket és ezt honlapjukon epilógus formájában jelentették be.Tovább »

Öt magyar startup mutatkozik be az idei EU Startup Randevún

Öt magyar startup mutatkozik be az idei EU Startup Randevún

Öt magyar startup mutatkozik be a Szigeten. A nyertes csapatok (Brewie, Plukkido, Sighter, Miutcánk.hu, Sortpad) lehetőséget kapnak arra, hogy a világ minden tájáról Budapestre sereglett fesztiválozóknak mutassák be a legfrissebb innovációs megoldásokat.

A Sziget Fesztivál idén a startupoknak is lehetőséget ad a bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. Az oktatással és mentorálással foglalkozó civil szervezet, a Budapest Launchpad és a Startupper.hu innovációs portál versenyt szervezett és sátrat nyit az idei Sziget Fesztiválon. Az augusztus 13. és 17. között látogatható „EU Startup Randevú” sátor az ismeretátadás mellett számtalan programmal várja az érdeklődőket.Tovább »

BeeRides: elindult a reptéri közösségi autókölcsönzés

BeeRides: elindult a reptéri közösségi autókölcsönzés

Reptéri autómegosztó szolgáltatás indult hazánkban, amely kedvezőbb megoldást jelenthet az ideutazóknak a reptéri taxi és buszjáratok, drága autókölcsönzők helyett. A kocsijukat kölcsönbe adóknak pedig havi fix bevételt is biztosíthat a BeeRides.

Újabb autómegosztó szolgáltatás indult el Magyarországon, amely főként a repülővel idelátogató, illetve hazaérkező közönség számára jelenthet olcsóbb és kényelmesebb megoldást a reptéri taxi és buszjáratok, illetve drága autókölcsönzők helyett. A BeeRides keretében magánszemélyek adhatják kölcsön gépjárműveiket az igénylőknek, ami a kölcsönzés idejétől függően akár havi fix bevételt is jelenthet a kölcsönzőknek.Tovább »


 
 
CC BY NC SA