Jelentkezz a How to Web konferencia Startup Spotlight versenyére

Jelentkezz a How to Web konferencia Startup Spotlight versenyére

Idén immár ötödszörre kerül megrendezésre a How to Web, a régió egyik legnagyobb konferenciája, és annak négynapos Startup Spotlight verseny programja, amelynek keretében 20,000 dollár pénzdíj kerül kiosztásra. A jelentkezéseket október 20-ig várják.

Idén immár ötödszörre kerül megrendezésre Bukarestben a How to Web, a régió egyik legnagyobb technológiai konferenciája. A konferencia startup versenye 2013-tól önálló programként, Startup Spotlight néven fut, amire olyan korai fázisban lévő startupok jelentkezését várják Kelet-Közép-Európából, amelyek rendelkeznek működő prototípussal és nem szereztek 100,000 dollárnál több befektetést.Tovább »

HitchHyper: városi autóstoppos alkalmazás indult Budapesten

HitchHyper: városi autóstoppos alkalmazás indult Budapesten

Négy MOME-hallgató álmodta meg a szeptember 15-től letölthető és használható a HitchHyper mobil alkalmazást, amely a nagyvárosi közlekedésre optimalizált autómegosztó mozgalmat támogat. A projekt fő célja az autók kihasználtságának növelése.

HitchHyper egy városi autómegosztó rendszer, ami a sofőrök és gyalogosok valós idejű összekötésével növelné az autók kihasználtságát, optimalizálva ezzel a nagyvárosi és elővárosi közlekedést. Nagyban különbözik a korábban már megismert telekocsi koncepciójától, mivel a GPS-alapú rendszer elsősorban a rövid utakra használható, valós idejű reakciókon alapszik. Az eddigi több napos egyeztetést pár perces várakozás váltja fel egy-egy út lebonyolítása előtt.Tovább »

TestJockey: magyar szoftver tökéletesíti a mobil alkalmazásokat

TestJockey: magyar szoftver tökéletesíti a mobil alkalmazásokat

A mobil applikációk tesztelését végző TestJockey feltárja a hibákat, növeli a felhasználói élményt és jelentősen csökkenti a fejlesztési költségeket. A szoftver megmutatja a fejlesztőknek, hogy a tesztelők mennyit és hogyan használták a mobil alkalmazást.

A TestJockey egy innovatív technológiai megoldás, ami a három legnagyobb mobil platformra (Android, iOS és Windows Phone) fejlesztett applikációk tesztelését támogatja. A szolgáltatás alapja platformonként egy-egy software development kit, azaz eszközkészlet, amit a mobilalkalmazás fejlesztői a saját termékükbe építenek be. A TestJockey innentől kezdve minden fontos információt megkap az applikáció működéséről és a felhasználói aktivitásról, az adatokat kiértékeli, az eredményeket pedig könnyen értelmezhető formában prezentálja a szolgáltatás weboldalán.Tovább »

Talentsiftr: új magyar alkalmazás HR folyamatok automatizálására

Talentsiftr: új magyar alkalmazás HR folyamatok automatizálására

A megfelelő munkaerő kiválasztása még egy tapasztalt HR szakember számára is nehéz feladat. A Talentsiftr egy olyan új, magyar fejlesztésű alkalmazás, amely hatékony szűrést és készségtesztelést tesz lehetővé, így áttörést hoz a kiválasztási folyamatokban.

A Talentsiftr egy olyan egyedülálló, teljes egészében online elérhető alkalmazás, amely olyan hatékony szűrést és alapos készségtesztelést tesz lehetővé, amely a hagyományos kiválasztási módszerekkel nem lehetséges. Az alkalmazásnak köszönhetően a jelölt modern munkakörnyezetben bizonyíthatja problémamegoldó képességét összetett feladatokon keresztül, és azokat valóban objektív módon mérheti a HR szakember.Tovább »

Central European Startup Awards magyarországi díjátadó május 15-én

Central European Startup Awards magyarországi díjátadó május 15-én

2014. május 15-én, csütörtök este kerül megrendezésre a Central European Startup Awards (CESA) magyarországi fordulójának díjkiosztó rendezvénye a KAPTÁRban, ahol kiderül, az 5 kategóriában összesen 184 jelölt közül kik fogják képviselni hazánkat a finálén.

A Startup Awards koncepciója 2012-ben született meg Skandináviában. A 2014. májusban lezajló második Nordic Startup Awards-ot idén testvér-rendezvényként követi az első Central European Startup Awards, melynek célja hogy közelebb hozza egymáshoz a közép-kelet-európai országok startup ökoszisztémáit, továbbá hogy hidat építsen a két régió szereplői között. A két rendezvénynek közösek a szervezői, a tanácsadó-testülete, továbbá a zsűritagok egy része is.Tovább »


 
 
CC BY NC SA