A Budapesti Értéktőzsdén mutatkozik be a Blind Investment

A Budapesti Értéktőzsdén mutatkozik be a Blind Investment

Blind Investment néven új típusú startup-verseny-sorozat indul a Budapesti Értéktőzsdén a One Minute Kft. társszervezésében 2012. október 3-án, amely első alkalommal a női ötletgazdákat szólítja meg és helyezi reflektorfénybe.

A Blind Investment története Yuri Milner amerikai befektetőhöz köthető, aki 2011. januárjában $150,000-t kínált fel a Y-Combinator által kiválogatott és nevelt vállalatoknak – akkor szám szerint negyvennek –, egyszerű convertible note formában, feltételek nélkül. Mondhatni: a nagy-számok-törvénye alapján megvásárolta a jogot ebbe a 40 startup-ba, hogy a későbbiekben – társaival együtt – mindenképp a befektetők között lehessen egy újabb tőkebevonás esetén. $6 millió kockázat, ami egy nagyobb tőkebevonási körnél könnyedén megtérül. Mindemellett Yuri Milner mellé szívesebben társulnak más befektetők is, így a startup-oknak könnyebb lesz nagyobb köröket is megvalósítania. Tovább »

Észtországban gyorsít a ThinkInvisible

Észtországban gyorsít a ThinkInvisible

Három hónapos észtországi fejlesztő programba kapott meghívást a magyar ThinkInvisible. Az online képrejtvényekkel és nyelvtanulással foglalkozó fiatal csapat holnaptól csatlakozik a tallini GameFounders mobil játékokra szakosodott accelerator programjához.

Fiatal magyar csapat kapott lehetőséget, hogy a mobil játékokra szakosodott accelerator programban bizonyítson. Az észt GameFounders a szakma legjobbjait kérte fel a beválasztott 10 csapat mentorálására. A magyar ThinkInvisible négy alapítója utazik szeptember 2-án Észtországba, hogy bemutassák a ThinkInvisible-t, az optikai illúzión alapuló képrejtvényeket. Tovább »

Ki nem hallott még a Pioneers Festival-ról?

Ki nem hallott még a Pioneers Festival-ról?

A tavalyi évben megrendezett Startup Week idén új formában, "Pioneers Festival" néven várja Bécsbe a startupokat, üzletembereket és az érdeklődő látogatókat. A rendezvény a patinás Hofburg-ban kerül megrendezésre október 29-31 között.

Az ausztriai StartEurope szervezésében kerül megrendezésre idén a Pioneers Festival, amelynek elődje a nagy sikert aratott Startup Week volt. A rendezvény a keleti országokból érkező, és kifejezetten a Magyar startupok számára is remek lehetőségnek bizonyult. A tavalyi évben a versenybe bekerült 50 startup közül 19, a legjobb 10 döntős közül pedig 7 kelet-európai országból érkezett. Az ötven startup között volt Magyarországról a Mixgar és a versenyen második helyezést elért Pocket Guide. Lássuk mi történt azóta velük.Tovább »

Budapesten keres vállalkozókat a Startup Sauna

Budapesten keres vállalkozókat a Startup Sauna

Idén október 1-én először kerül megrendezésre Budapesten a Startup Sauna bemelegítő rendezvénye, a Warmup. A legjobb startup meghívást nyer az október végén Helsinkiben induló 6 hetes programra.

Az InVendor szervezésének köszönhetően Budapestre érkezik a Startup Sauna. A Budapesten megrendezésre kerülő Budapest Warmup rendezvény két részből áll. A délelőtt a zsűri előtt tartott bemutatókból áll, délután pedig a csapatok személyesen kaphatnak visszajelzést az „eddzőktől”. A nap végén hírdetik ki azt az egy csapatot, amely részt vehet az október végén kezdődő hat hetes programon Helsinkiben. Tovább »

Startup-teszt 15.000 forintból

Startup-teszt 15.000 forintból

Nem elég hinni, hogy az ötleted/céged menő. Vannak dolgok, amiket akkor is érdemes tudni, ha esetleg kellemetlenek. Mondunk néhány példa-kérdést – és ha ez már megvan, mutatunk néhány filléres eszközt arra, hogy gyorsan kiderítsd, jó irányba haladsz-e.

Amikor startupot indítasz, rengeteg pénzt, időt és személyes energiát vesztegethetsz el, mire kiderül, működik-e az ötlet. Minél hamarabb bebuktatod vagy módosítod az eredeti ötletet, annál kisebb a fájdalom. Persze az első feladvány, hogy legyenek jó kérdéseid – célod, hogy mit akarsz tesztelni. Mondunk néhány példa-kérdést – és ha ez már megvan, mutatunk néhány filléres eszközt arra, hogy gyorsan kiderítsd, jó irányba haladsz-e.Tovább »


 
 
CC BY NC SA