Újraindul az Üzleti Angyal Klub

Újraindul az Üzleti Angyal Klub

A Startup Underground színeiben és a KoWerk támogatásával októberben újraindul a két éve szünetelő Üzleti Angyal Klub. A zártkörű rendezvény 2007. és 2010. között egy igen magas színvonalú esemény volt, ahol alkalmanként 5-6 startup mutatkozott be a befektetők előtt.

Az Üzleti Angyal Klub célja az újraindulással igen egyszerű: bemutatni azokat a startup-okat, amelyek a Startup Underground színeiben az elmúlt fél évben befektetőket kezdtek keresni. Sok esetben ugyanis nem a többszáz milliós kockázati tőke, hanem egy igazán lelkes és a csapatban hívő mentor, vagy egy pár milliónyi tőkét megkockáztató angyal befektető adhatná meg a sikeres kezdő lökést.Tovább »

CyberShow 2012: ők 23-an képviselik Magyarországot

CyberShow 2012: ők 23-an képviselik Magyarországot

Összeállt a kiállítók névsora az októberben megrendezésre kerülő CyberShow 2012-re, ahol a legkreatívabb és leginnovatívabb IT-megoldásokat felsorakoztató hazai cégek mutatkozhatnak be külföldi döntéshozók és vállalati vezetők előtt.

A kétnapos Budapest Conference on Cyberspace szigorúan zártkörű rendezvény lesz, amelyre a szervező Külügyminisztérium meghívottjai mellett kizárólag a CyberShow 2012 és a szintén az esemény részeként tartott Ifjúsági Fórum résztvevői kapnak belépőt. A CyberShow-n bemutatkozó 23 cég képviselőinek lehetőségük lesz a magas rangú politikusok és diplomaták mellett a digitális ipar nagy világcégeinek jelenlévő vezetőivel és iparági szakértőivel networkölni.Tovább »

Startup Spotlight: a How to Web konferencia startup versenye

Startup Spotlight: a How to Web konferencia startup versenye

Összesen 20,000 dollár pénzdíj kerül kiosztásra idén a Bukarestben megrendezésre kerülő How to Web konferencia startup versenyén, a Startup Spotlight-on. Tavaly két magyar startup volt a legjobb tízben, a versenyt pedig az EasyLing nyerte meg.

A Bukarestben megrendezésre kerülő How to Web konferencia startup versenye idén már önálló programként, Startup Spotlight néven várja a nevezéseket. A programra olyan, korai fázisban lévő startupok jelentkezését várják Kelet-Közép-Európából, amelyek rendelkeznek működő prototípussal és nem szereztek 100,000 dollárnál több befektetést.Tovább »

Crowdfunding vagy kockázati tőke

Crowdfunding vagy kockázati tőke

Magyarországon jelenleg is több ezer kitűnő ötlet, technológiai és művészeti projekt keresi rémülten finanszírozóit. Bár van magvető tőkealap és vannak úgynevezett crowdfunding platformok, nagyon kevés projekt jut pénzhez.

Magyarországon az eddig crowdfundinggal sikeresen pénzt szerzett projektek száma mindösszesen kettő, valamint a jelenleg egyedüli magvető tőkealap, a DayOneCapital is csak egyetlen projektbe fektetett be. Tovább »

Alap a jövőhöz: pályázat társadalmilag hasznos vállalkozásoknak

Alap a jövőhöz: pályázat társadalmilag hasznos vállalkozásoknak

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Metropol induló vállalkozások részére hirdet közös pályázatot. Az elvárás nagy: a nyertes ötletnek legalább egy millió magyar életét kell jobbá tennie 2015-ig.

Alap a jövőhöz elnevezéssel hirdetett közös pályázatot induló vállalkozások részére a A Primus Capital Zrt. és a Metropol. Olyan, még csak ötletszinten vagy ténylegesen létező üzleti megoldásokat keresnek, amelyek a hazai vállalkozási keretek között megvalósíthatók, finanszírozhatók és tervezhetők, a technológia bizonyítottan működik, a piaci bevezetési folyamat elején jár, elindítása és működtetése pedig hazai és európai uniós forrásokból megvalósítható. Tovább »

 
 
CC BY NC SA