Itt vannak a december 5-i Blind Investment verseny döntősei

Itt vannak a december 5-i Blind Investment verseny döntősei

A Blind Investment célja, hogy több befektető bevonásával induló tőkéhez juttasson vállalkozásokat. A III. Blind Investment szavazási szakaszában 26 projekt küzdött azért, hogy bejusson az első 6 közé, azaz bekerüljön az december 5-i versenyre.

A Blind Investment célja, hogy széles körben lehetővé tegye ötletgazdák számára, hogy több befektető bevonásával induló tőkéhez jussanak elképzelésük megvalósításához. Havi rendszerességű versenyeink a Budapesti Értéktőzsde és az MNG Investments Zrt. együttműködésével kerülnek megrendezésre. Minden második hónapban a nőké a főszerep, így 2012 decemberében az anyukák indulhatnak immár magasabb összegű, hárommillió forintos pénzügyi befektetésért. Tovább »

Szavazz Te is a Startup Weekend nyertes Sopreso-ra

Szavazz Te is a Startup Weekend nyertes Sopreso-ra

A Startup Weekend Budapset-en legjobbnak bizonyult a Sopreso névre hallgató projekt, ezzel pedig bekerült a Global Startup Battle elődöntőjébe. Az 50 ezer dolláros nyeremény mellett a befektetők figyelmének felkeltéséért harcba szálló Sopreso oktatási környezetben, szakmai konferenciákon és belső meetingeken is hasznos lehet.

A Startup Weekend Budapest-en legjobbnak bizonyult Sopreso (Social Presentation Software) egy mobil alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy az előadó már a prezentáció közben adatokat kapjon arról, mi mennyire tetszik a hallgatóságnak. A Sopreso az iskolai és munkahelyi prezentációkban lehet nagy segítség - mind az előadónak, mind a hallgatóságnak -, mivel közelebb hozza a közönséget az előadóhoz. Tovább »

Péntekig lehet jelentkezni a Colabs üzleti angyal befektetőknél

Péntekig lehet jelentkezni a Colabs üzleti angyal befektetőknél

Sikeres vállalkozók fektetnének korai fázisban lévő innovatív vállalkozásokba. A Colabs üzleti angyal befektetői 10 és 100 millió Ft közötti magvető tőkét igénylő ígéretes startupokat keresnek. Az első befektetési körre november 30-ig lehet jelentkezni.

Induló innovatív vállalkozások, korai fázisú cégek jelentkezését várják a Colabs körüli üzleti angyalok. A befektetők 10 és 100 millió Ft közötti magvető tőkét igénylő ígéretes startupokat keresnek. Az első befektetési körre november 30-ig lehet jelentkezni, amelyre kifejezett érdeklődéssel várnak cégeket következő területekről:Tovább »

Startup-finanszírozás: pénz van bőven

Startup-finanszírozás: pénz van bőven

Jeremie 1–2, ROP, GOP és hasonlóan titokzatos nevek mögé „rejtett” milliárdos forrásokért indulhatnak a vállalkozások. Van-e elég pénz a hazai ötletekre? Megszületett a Jeremie-döntés, de eljött-e a várt Kánaán? Hogyan juthat egy startup forrásokhoz?

Hetek óta cikkek tucatjai jelennek meg a korai (magvető) fázisban aktív – Seed – alapokról. Elemezték már a tulajdonosi struktúrát, találgatások születtek ezen alapok terveire, de igazi válaszokat senki sem talált eddig. A Player is megkeresett nyerteseket és veszteseket egyaránt, valahogy azonban senkinek nem volt kedve elárulni, mit is gondol a programról.Tovább »

Global Startup Battle részeként 8 startup indult a Startup Weekend Budapest-en

Global Startup Battle részeként 8 startup indult a Startup Weekend Budapest-en

A Startup Weekend és a Kauffman Foundation szervezésében idén úra megrendezésre került a világméretű startup csata, a Global Startup Battle. Az nemzetközi rendezvényen 130 ország csapatai mérkőznek meg egymással.

Második alkalommal került megrendezésre a Global Startup Battle. A szervezők az eseményt idén a Global Entrepreneuriship Week idejére időzítették, az előző évhez képest pedig sikerült a megduplázniuk a résztvevő országok számát, 67-ről 130-ra. Erre az évre az a célt tűzték ki, hogy ezernél is több új ötletet indítsanak el a sikeres vállalkozássá válás irányába, egyetlen hét leforgása alatt.Tovább »

 
 
CC BY NC SA