Kedden indul a 2012-es Colabs Startup School

Kedden indul a 2012-es Colabs Startup School

November 13-18-ig kerül megrendezésre idén a Colabs Startup School, ami tavalyi élmények alapján úgy gondoljuk ez egy tökéletes alkalom, hogy bárki betekintést kapjon a startupok izgalmas világába. A programok külön-külön is látogathatók és egy részük nyitott külsős érdeklődők számára is.

Az első napra már több mint 300-an jelentkeztek, hogy megnézzék együtt a Startup Kids című filmet a BME-n. Kedden és szerdán a diákok ellátogathatnak a legjobb hazai startupok főhadiszállásaira (Prezi, Ustream, LogMeIn,...) végül a Startup Weekend során ismét sok izgalmas projektet indulhatnak el 54 óra alatt a Colabs-ben. Tovább »

3D fejlesztői versenyt hirdet a Leonar3Do

3D fejlesztői versenyt hirdet a Leonar3Do

A Leonar3Do és a Mobil Weekend közös rendezvényén 1 millió összdíjazás mellett mérhetik össze tudásukat a 3D fejlesztés legjobbjai. A három napos rendezvény a csapatok új oktató programokat fejleszthetnek a Vimensio segítségével.

November 22-24-ig egy egész hétvégét tölthetnek együtt a 3D fejlesztés rajongói a Budapesti Kommunikációs Főiskolán rendezett non-stop fejlesztői versenyen. Legalább 10 csapat mérheti össze tudását a Leonar3Do legújabb fejlesztői programjának a Vimensio-nak bevezetését támogató Mobil Weekend novemberi rendezvényén. Tovább »

20 startup mutatkozott be a Seedcamp Budapest-en

20 startup mutatkozott be a Seedcamp Budapest-en

Először érkezett Magyarországra Európa egyik vezető accelerator programja, a Seedcamp. Az október 25-én megrendezésre került Seedcamp Budapest keretén belül 20 startup mutatkozhatott be, továbbá ismerkedhetett meg a Seedcamp mentor hálózatának 70 tagjával.

Először érkezett Magyarországra a Seedcamp, az European Entrepreneurship Foundation (EEF) szervezésének köszönhetően. Az október 25-én megrendezésre került Seedcamp Budapest keretén belül 20 startup kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon, továbbá hogy szakmai tanácsokat kaphasson a Seedcamp 70 fős mentor hálózatának minden tagjától. A szervezőknek nehéz dolguk volt a résztvevő cspatok kiválasztásával a beérkezett több mint 200 jelentkezés közül. A Seedcamp Budapest-re 5 Magyar csapat került be, a többiek 10 másik Európai országból érkeztek.Tovább »

Villáminterjú: Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere

Villáminterjú: Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere

Elegendő forrás áll rendelkezésre, hogy életképes projektek valósuljanak meg, viszont gyakran vitatható pozicionálásuk és az alapító csapatok üzleti megvalósítási képessége. Sebők Viktória kérdéseire válaszol Simó György.

Simó György a távközlés előtt tíz éven át dolgozott szerzőként és vezetőként a médiában. Több mint tíz évig volt a T-Online és a T-Com vezérigazgatója, majd a Magyar Telekom üzletfejlesztésért és új üzleti területekért felelős vezérigazgató-helyettese. Az Origo portál alapítója, aki számos meghatározó internetes startup (e-kereskedelem, iwiw stb.) felvásárlásában működött közre. Az utóbbi években magánbefektetőként, a startup befektetésekre szakosodott Day One Capital ügyvezető partnere.Tovább »

A sikeres startupok titka

A sikeres startupok titka

A legismertebb hazai startupok nyomdokain indulók mindegyike másban látja az üzleti világ illékony összetevőjét, a sikert. Ennek titkát kutatta Turcsán Tamás körkérdésében, amelynek eredményéről a Player.hu oldalon megjelent cikkében írt.

A napokban jelent meg Ruzsa Dóra pszichológus és sikerkutató könyve, 25 kiemelkedő magyar sikerképlete címmel. Ez adta az ötletet, hogy megvizsgáljuk a startup világ szereplőinek motivációit, elkérjük a már sikeresek titkos receptjét.Tovább »

 
 
CC BY NC SA