9 startup az első londoni Hungarian Innovation Day-en

9 startup az első londoni Hungarian Innovation Day-en

Először kerül megrendezésre a Hungarian Innovation Day Londonban azzal a céllal, hogy népszerűsítse az innovatív magyar vállalkozásokat és összekösse azokat nemzetközi kockázati és angyal befektetőkkel.

Valódi üzleti esélyeket és bemutatkozási lehetőséget jelent az október 16-án először megrendezésre kerülő Hungarian Innovation Day. A rendezvénynek a londoni Magyar nagykövetség ad otthont azzal a céllal, hogy megismertesse a nemzetközi befektetőkkel az innovatív, külföldi terjeszkedésük finanszírozásához befekterőket kereső magyar startup-okat. A résztvevők mind erős technológiai háttérrel és nemzetközileg is életképes üzleti elképzeléssel rendelkező vállalkozások lesznek, amelyek szeptember 28-án, a budapesti Brit nagykövetségen megrendezett versenyen lettek kiválasztva. A rendezvényen bemutatkozó 9 startup:Tovább »

Hét dolog, amivel tönkretehető egy kezdő vállalkozás

Hét dolog, amivel tönkretehető egy kezdő vállalkozás

A hét főbűnhöz talán nem mérhető, de az induló vállalkozásoknak legalább annyira fontos az a hibalista, amit érdemes elkerülniük, ha hosszú távú sikerben gondolkodnak. Ben Parr tanácsai azzal kapcsolatban, hogy mit ne tegyen egy induló informatikai vállalkozás.

Nem valószínű, hogy manapság bárki komolyan azt gondolná, hogy az infokommunikációs piacon elég egyetlen igazán jó ötlet, és garantált a néhány éven belüli sok százmillió dollárra rúgó felvásárlási ajánlat. Ez a feltételezés még az internet úttörő időszakában sem állta volna meg a helyét, ma pedig már akkora a verseny, hogy minden apróságnak tűnő téma, döntés kulcsfontosságúvá válhat a kezdő cégek életében. Ben Parr, a CNet bloggere, a Mashable korábbi vezető szerkesztője amellett, hogy látott már pár feltörekvő céget közelebbről, maga is több startup felvirágoztatásán dolgozik tanácsadóként, alapítóként, így érdemes lehet megszívlelni tanácsait azzal kapcsolatban, hogy mit ne tegyen egy induló informatikai vállalkozás, ha néhány éven belül is piacon akar maradni. A szakértő alapvetéseiből kiindulva következzen a startupok 7 főbűne tehát:Tovább »

A PortfoLion 1.5 millió eurót fektetetett a Replise-ba

A PortfoLion 1.5 millió eurót fektetetett a Replise-ba

A Portfolion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 1,5 millió eurót fektetett a Replise Kft.-be. A vállalkozás a nemzetközi expanziót kívánja finanszírozni a friss forrással: a stratégiai cél, hogy Európa meghatározó online piaci szereplőjévé váljanak.

A Replise Kft. (korábbi nevén BrandMonitor) olyan saját fejlesztésű szoftverrel rendelkezik, amely a napjainkban egyre népszerűbbé váló közösségi médiát figyeli és elemzi az ügyfelek igényei szerint. A rendszer követi a fórumokon, blogokon, videómegosztó oldalakon, híroldalakon, twitteren, facebookon megjelenő, felhasználók által generált tartalmakat, párbeszédeket.Tovább »

Az Euroventures 380 millió forintot fektetett a Tresorit-ba

Az Euroventures 380 millió forintot fektetett a Tresorit-ba

A Tresorit 380 millió forintos befektetést kapott az Euroventures alaptól és kilenc magánbefektetőtől. Céljuk a piacvezető pozíció megszerzése a megosztható titkosítást használó felhő-alapú fájlszolgáltatók között, elsősorban kis- és közép vállalatok körében.

A Tresorit egy egyszerűen használható, felhő alapú, biztonságos fájlszinkronizáló szoftver, kifejezetten üzleti felhasználók bizalmas adatainak megosztására. E területen mindezidáig nem állt rendelkezésre a biztonsági szakembereket megnyugtató megoldás.Tovább »

A Startup Sauna Warmup Budapest nyertesei és résztvevői

A Startup Sauna Warmup Budapest nyertesei és résztvevői

Idén október 1-én először került megrendezésre Budapesten a Startup Sauna bemelegítő rendezvénye, a Warmup. Összesen húsz startup mutatkozott be a zsűri előtt, a legjobbak pedig jó eséllyel pályázhatnak az október végén Helsinkiben induló 6 hetes programra.

A Budapest Warmup egésznapos rendezvény volt, amely két részből állt. Délelőtt a rendezvényre bejutott csapatok mutatkoztak be a zsüri előtt, majd az ebédet követően a legjobb tíz csapatnak lehetősége volt egy tanácsadáson résztvennie, ahol személyesen kaphatnak visszajelzést az „eddzőktől”. A nap végére a megszületett a döntés és kihírdették a rendezvény négy nyertesét: az mCule, a Soo Meta, a Mailmill és a Sighter.Tovább »

 
 
CC BY NC SA