20 startup mutatkozott be a Seedcamp Budapest-en

20 startup mutatkozott be a Seedcamp Budapest-en

Először érkezett Magyarországra Európa egyik vezető accelerator programja, a Seedcamp. Az október 25-én megrendezésre került Seedcamp Budapest keretén belül 20 startup mutatkozhatott be, továbbá ismerkedhetett meg a Seedcamp mentor hálózatának 70 tagjával.

Először érkezett Magyarországra a Seedcamp, az European Entrepreneurship Foundation (EEF) szervezésének köszönhetően. Az október 25-én megrendezésre került Seedcamp Budapest keretén belül 20 startup kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon, továbbá hogy szakmai tanácsokat kaphasson a Seedcamp 70 fős mentor hálózatának minden tagjától. A szervezőknek nehéz dolguk volt a résztvevő cspatok kiválasztásával a beérkezett több mint 200 jelentkezés közül. A Seedcamp Budapest-re 5 Magyar csapat került be, a többiek 10 másik Európai országból érkeztek.Tovább »

Villáminterjú: Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere

Villáminterjú: Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere

Elegendő forrás áll rendelkezésre, hogy életképes projektek valósuljanak meg, viszont gyakran vitatható pozicionálásuk és az alapító csapatok üzleti megvalósítási képessége. Sebők Viktória kérdéseire válaszol Simó György.

Simó György a távközlés előtt tíz éven át dolgozott szerzőként és vezetőként a médiában. Több mint tíz évig volt a T-Online és a T-Com vezérigazgatója, majd a Magyar Telekom üzletfejlesztésért és új üzleti területekért felelős vezérigazgató-helyettese. Az Origo portál alapítója, aki számos meghatározó internetes startup (e-kereskedelem, iwiw stb.) felvásárlásában működött közre. Az utóbbi években magánbefektetőként, a startup befektetésekre szakosodott Day One Capital ügyvezető partnere.Tovább »

A sikeres startupok titka

A sikeres startupok titka

A legismertebb hazai startupok nyomdokain indulók mindegyike másban látja az üzleti világ illékony összetevőjét, a sikert. Ennek titkát kutatta Turcsán Tamás körkérdésében, amelynek eredményéről a Player.hu oldalon megjelent cikkében írt.

A napokban jelent meg Ruzsa Dóra pszichológus és sikerkutató könyve, 25 kiemelkedő magyar sikerképlete címmel. Ez adta az ötletet, hogy megvizsgáljuk a startup világ szereplőinek motivációit, elkérjük a már sikeresek titkos receptjét.Tovább »

9 startup az első londoni Hungarian Innovation Day-en

9 startup az első londoni Hungarian Innovation Day-en

Először kerül megrendezésre a Hungarian Innovation Day Londonban azzal a céllal, hogy népszerűsítse az innovatív magyar vállalkozásokat és összekösse azokat nemzetközi kockázati és angyal befektetőkkel.

Valódi üzleti esélyeket és bemutatkozási lehetőséget jelent az október 16-án először megrendezésre kerülő Hungarian Innovation Day. A rendezvénynek a londoni Magyar nagykövetség ad otthont azzal a céllal, hogy megismertesse a nemzetközi befektetőkkel az innovatív, külföldi terjeszkedésük finanszírozásához befekterőket kereső magyar startup-okat. A résztvevők mind erős technológiai háttérrel és nemzetközileg is életképes üzleti elképzeléssel rendelkező vállalkozások lesznek, amelyek szeptember 28-án, a budapesti Brit nagykövetségen megrendezett versenyen lettek kiválasztva. A rendezvényen bemutatkozó 9 startup:Tovább »

Hét dolog, amivel tönkretehető egy kezdő vállalkozás

Hét dolog, amivel tönkretehető egy kezdő vállalkozás

A hét főbűnhöz talán nem mérhető, de az induló vállalkozásoknak legalább annyira fontos az a hibalista, amit érdemes elkerülniük, ha hosszú távú sikerben gondolkodnak. Ben Parr tanácsai azzal kapcsolatban, hogy mit ne tegyen egy induló informatikai vállalkozás.

Nem valószínű, hogy manapság bárki komolyan azt gondolná, hogy az infokommunikációs piacon elég egyetlen igazán jó ötlet, és garantált a néhány éven belüli sok százmillió dollárra rúgó felvásárlási ajánlat. Ez a feltételezés még az internet úttörő időszakában sem állta volna meg a helyét, ma pedig már akkora a verseny, hogy minden apróságnak tűnő téma, döntés kulcsfontosságúvá válhat a kezdő cégek életében. Ben Parr, a CNet bloggere, a Mashable korábbi vezető szerkesztője amellett, hogy látott már pár feltörekvő céget közelebbről, maga is több startup felvirágoztatásán dolgozik tanácsadóként, alapítóként, így érdemes lehet megszívlelni tanácsait azzal kapcsolatban, hogy mit ne tegyen egy induló informatikai vállalkozás, ha néhány éven belül is piacon akar maradni. A szakértő alapvetéseiből kiindulva következzen a startupok 7 főbűne tehát:Tovább »

 
 
CC BY NC SA