Ügyes jogi trükk miatt működhet az Uber pótló magyar Car4you

Ügyes jogi trükk miatt működhet az Uber pótló magyar Car4you

Az Uber által üresen hagyott piacra pályázik a magyar Car4you. A cég megoldásának lényege, hogy ugyan külön kell az autót és sofőrt kérni, de mindkettőt ugyanabban az appban lehet megtenni. A szolgáltatáson egyelőre nem talált fogást egyetlen hatóság sem.

Találékony a magyar, szokták mondani. A magyar fejlesztésű Car4you lényege: ha már nem rendelhet a felhasználó közösségi autót, béreljen autót és sofőrt egyszerre – akár 25 percre, egy út erejéig. A Car4you pedig nem tesz mást, mint alkalmazásával megkönnyíti ezt az elsőre bonyolult konstrukciót, lehetővé teszi, hogy egyszerre két szolgáltatást vegyen igénybe a felhasználó.Tovább »

Adókedvezmény segítené a startup cégekbe befektető vállalkozásokat

Adókedvezmény segítené a startup cégekbe befektető vállalkozásokat

Adókedvezménnyel segítenék a startup cégekbe fektető vállalkozásokat, így ösztönözve, hogy mintegy 40-60 milliárd forintnyi tőkéhez jussanak a vállalkozások. A szabályozásnál meghatároznák a kedvezmény igénybevételére jogosító startup cég fogalmát is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős tárcájánál dolgoznak az őszi gazdasági növekedésösztönző csomagon, ennek egyik eleme lenne a stratupok támogatása, amely jövő januárban lépne hatályba.Tovább »

Milliárdos értékű üzletben olvad össze a LogMeIn és a Citrix GoTo

Milliárdos értékű üzletben olvad össze a LogMeIn és a Citrix GoTo

Milliárdos értékű vállalat jön létre a LogMeIn és a Citrix GoTo összeolvadásával. A létrejövő vállalatnak több mint kétmillió ügyfele lesz a világ gyakorlatilag minden országában, egyesített bevétele pedi várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd dollárt.

A LogMeIn és a Citrix Systems bejelentette, hogy a két vállalat végleges összeolvadási megállapodást kötött, melynek során a LogMeIn a Citrix GoTo ágával egyesül. A tranzakció értéke megközelítőleg 1,8 milliárd dollár (512,5 milliárd forint). A létrejövő szervezet vezető SaaS vállalat lesz változatos és innovatív termékportfólival, amelynek egyesített bevétele várhatóan meghaladja majd az 1 milliárd dollárt, több mint kétmillió vásárlóval a világ gyakorlatilag minden országában.Tovább »

Egy hetük maradt a Jeremie kockázati tőkéseknek a pénzosztásra

Egy hetük maradt a Jeremie kockázati tőkéseknek a pénzosztásra

Május 31-én lejár a határidő, ameddig az alapkezelőnek be kell fektetniük a 131,5 milliárd forintnyi Jeremie-s kockázati tőke legalább 80 százalékát. Az alapkezelőknél maradt 70 százalékban uniós eredetű kockázati tőkét vissza kell fizetni Brüsszelnek.

Május 31-én lejár az a határidő, ameddig a 28 kiválasztott alapkezelőnek be kell fektetnie a rá bízott 131,5 milliárd forintnyi Jeremie kockázati tőke legalább 80 százalékát, azaz 105 milliárdot méghozzá úgy, hogy a 89,95 milliárdnyi állami (EU és hazai) forrásból is 80 százalék, azaz 71,96 milliárd érjen célba. Ebbe csak a határidőig ténylegesen kifizetett hitelek, valamint a pénzügyileg teljesített befektetések számítanak bele. Az alapkezelőknél maradt összegek unióra eső részét vissza kell fizetni Brüsszelnek.Tovább »

10 startup mutatkozott be a második Digital Factory demó napon

10 startup mutatkozott be a második Digital Factory demó napon

Április 19-én mutatkozott be a nyílvánosságnak tíz, a Digital Factory CEED Tech 2016 téli programjában inkubált startup. A csapatok márciusban kezdték meg a három hónapos programot, amely során nemzetközi mentorok segítették őket a termékfejlesztésben.

Április 19-én tartotta második demó napját a Digital Factory, amelynek keretén belül tíz csapat mutatta be szolgáltatását vagy termékét. Az öt kelet-európai inkubátorból álló CEED Tech konzorcium magyar partnereként a Digital Factory három hónapig inkubálta a CEED Tech Winter 2016 programba bekerült tíz csapatot, akiket tapasztalt hazai és nemzetközi mentorok és a segítettek a terméképítésben és annak feltérképezésében, hogy szolgáltatásukra milyen valós igény van a piacon.Tovább »


 
 
CC BY NC SA