Fél év alatt 225 millió forintot fektetett be a Power Angels

Fél év alatt 225 millió forintot fektetett be a Power Angels

A Power Angels fél éves működése alatt 6 befektetésről kötött megállapodást és összesen nagyságrendileg 225 millió forintot helyezett ki. A csapat az új projektek felkutatása mellett gőzerővel dolgozik a CEE Lift Off! startup verseny szervezésén.

Az tavaly novemberben indult, üzleti angyalok szupercsapataként emlegetett Power Angels működése első 6 hónapjában 6 befektetésről kötött megállapodást. A 6 startup-ot 500 cég és projekt közül választották ki.Tovább »

Peresztegi Zoltánnal a fedélzeten terjeszkedik az USA-ban az OXO

Peresztegi Zoltánnal a fedélzeten terjeszkedik az USA-ban az OXO

Korábban a Google Magyarországnál és a Schibsted Media Groupnál is vezető pozíciót betöltő szakember igazolt az OXO csoporthoz. Peresztegi Zoltán feladata elsősorban tengeren túli befektetői kapcsolatok erősítése, további finanszírozók bevonása lesz.

2016. február 1-től az OXO csoport csapatát erősíti Peresztegi Zoltán. A korábban a Google Magyarországnál és a Schibsted Media Groupnál is vezető pozíciót betöltő szakember a befektetőcég frissen alapított Los Angeles-i képviseletét igazgatja. Peresztegi feladata elsősorban tengeren túli befektetői kapcsolatok erősítése és további kiépítése, a portfólió cégekbe társ- és következő körös finanszírozók bevonása.Tovább »

Power Angels: új angyal befektetőket tömörítő csapat alakult

Power Angels: új angyal befektetőket tömörítő csapat alakult

Power Angels néven alapítottak a hazai IT és pénzügyi világ nagyjai angyal befektetőket tömörítő nyitott kört, melynek célja, hogy az erősen szabályozott Jeremie alapok kifutása után egy rugalmasabb, piaci alapon működő támogatói rendszert építsen ki.

Az angyal befektetőket tömörítő Power Angels tagjai a befektetői és startup világ teljesen eltérő szegmenseiből érkeztek: Késmárki László és Balogh Péter az egyik legsikeresebb magyar gyökerű informatikai vállalkozás, az NNG alapítói, Oszkó Péter egykori jeremie-s alapvezető, most az OXO labs-et irányítja, Polgár András a ValDeal Innovációs Zrt.-től jött, Domonkos András pedig a Lombard Csoport létrehozójaként szállt be a Power Angels mögött álló zrt.-be.Tovább »

Az Uber egyezkedni próbál a kormánnyal, bevezetnék az Uber taxit

Az Uber egyezkedni próbál a kormánnyal, bevezetnék az Uber taxit

Az Uber szerint nem veszik el a taxisok munkáját, sőt ha a szabályozás lehetővé teszi, bevezetik a taxisofőrök számára indított szolgáltatásukat. A cég a minisztériumnak el is küldte a pontokat, amelyeket szerintük érdemes lenne bevenni a taxisrendeletbe.

A taxisok körében nem nagy elismerésnek örvendő Uber és a hagyományos taxistársaságok között a cég szerint nem a legális és a nem legális tevékenység szembenállásáról van szó, inkább az új technológiák és a hagyományos megoldások közti különbségekből fakad az ellentét.Tovább »

Magyarországra érkezik az SAP Startup Focus programja

Magyarországra érkezik az SAP Startup Focus programja

Május 26-án mutatkozik be az SAP Startup Focus programja, amelynek keretében ingyenesen rendelkezésre bocsátja HANA elnevezésű adatbázis platformját a hazai startupok számára. Az SAP a globális piacra lépésben is segíti a legkiválóbb megoldásokat.

Magyarországon is elindítja Startup Focus programját az SAP szoftvercég, amelynek keretében ingyenesen rendelkezésre bocsátja a legújabb, HANA elnevezésű adatbázis platformját a hazai startupok számára, hogy azok egyedi alkalmazásokat készíthessenek rajta.Tovább »


 
 
CC BY NC SA