Indul a White Summers pre-seed programja, a WS Cofounder

Indul a White Summers pre-seed programja, a WS Cofounder

Idén indul a tőkebevonásra felkészítő White Summers Co-founder program is a magyar startup ökoszisztéma számára. A program keretében a szakmai mentorálás és felkészítés mellett akár 100,000 dolláros befektetést is kaphatnak a kiválasztott hazai startupok.

A White Summers Caffee & James szilícium-völgyi ügyvédi iroda épp egy éve nyitotta meg budapesti székhellyel az Európai központját. Az iroda az elmúlt egy évben igen keresett lett a sikeres hazai startupok között is, jelenleg olyan startupokat képviselnek, mint a Distinction, a NowTechnologies vagy a Codie. Az egy éves évfordulón jelentették be a WS Cofounder pre-seed program indulását a magyar startup ökoszisztéma számára.Tovább »

Naprakész nemzetközi startup ranglistát készít a StartupRanking

Naprakész nemzetközi startup ranglistát készít a StartupRanking

Melyik a világ száz legfontosabb startupja? És a régiónkban? És Berlinben? Hát az újak között? Kik foglalkoznak zenével? A Startupranking naprakész ranglistát készít a világ összes startupjáról, amit kedvünkre böngészhetünk, amíg megtaláljuk a választ.

Naprakész ranglistát készít a világ összes startupjáról a StartupRanking. A részvétel több másik ranglistával ellentétben nem "fejvadászat" útján történik, aki szerepelni kíván a listán, annak regisztrálni kell hozzá.Tovább »

Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

A korábbi ígértekkel szemben mégsem kerültek be az 2015. évi adócsomagba a startupokat segítő kedvezmények, amelyek annak az ambiciózus tervnek részei lettek volna, hogy Budapestet az iparág régiós fővárosává tegyék. Jelenleg "ezzel most nem foglalkoznak".

Több mint egy éve született meg a Runaway Budapest 2.0.2.0 című kiadvány, amelyben az állami és piaci szereplőkből álló Budapest HUB munkacsoport — amely a hazai start-up világ szereplőiből és az NGM szakértőiből állt össze — összeszedte javaslatait, amivel a fővárost 2020-ra a régió vezető startup központjává lehetne tenni. A piaci szereplők akkor nagy lelkesedéssel fogadták a Startup Credóra keresztelt munkatervet, illetveeddig példátlan nyitottságot és produktív hozzáállást az államtól.Tovább »

Egy évük maradt a JEREMIE pénzek kihelyezésére a tőkealpoknak

Egy évük maradt a JEREMIE pénzek kihelyezésére a tőkealpoknak

Egyre sürgetőbb a JEREMIE pénzek kihelyezése a kockázati tőkealapoknak, hiszen ha 2015 december 31-ig nem fektetik be azokat, akkor küldhetik vissza Brüsszelbe. Ez azt is jelentheti, hogy most talán kedvezőbb feltételekkel juthatnak a cégek tőkéhez.

A legtöbb JEREMIE alapnak 2015. december 31-ig kell kihelyezni a kockázati tőkebefektetésre rendelkezésre álló forrásokat, így rizikós lehet számukra, mikor döntenek egy befektetés mellett, mert ha kicsúsznak az időből, vissza kell fizetniük a kapott pénzt – pontosabban nem hívhatják le. Ez nagyon jó lehetőség viszont a befektetői tőkére vadászó cégeknek, mert jobb feltételekkel szerezhetnek forrásokat a némileg kényszerhelyzetben lévő alapoknál.Tovább »

A Distinction-t felvásárolja nemzetközi partnere, a Skyscanner

A Distinction-t felvásárolja nemzetközi partnere, a Skyscanner

Egységesíti mobil stratégiáját a Skyscanner és házon belülre veszi az eddig kiszervezett fejlesztéseket. Ennek keretében felvásárolja a mobile alkalmazásaikat fejlesztő Distinction-t és Budapestet jelöli ki a mobil fejlesztőközpontjának főhadiszállásaként.

Felvásárolta a Distinction mobilfejlesztési stúdiót a Skyscanner, jelentette be a Distinction blogja. A két cég között már hosszú ideje szoros együttműködés van, a budapesti iroda készítette a Skyscanner mobilos alkalmazásait 2011 óta, a stúdió az akvizíció után immár belső csapatként folytatja ezt a tevékenységet. A mintegy 30 fős csapat Budapesten marad, a Skyscanner mobilfejlesztési központjaként.Tovább »


 
 
CC BY NC SA