Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

A korábbi ígértekkel szemben mégsem kerültek be az 2015. évi adócsomagba a startupokat segítő kedvezmények, amelyek annak az ambiciózus tervnek részei lettek volna, hogy Budapestet az iparág régiós fővárosává tegyék. Jelenleg "ezzel most nem foglalkoznak".

Több mint egy éve született meg a Runaway Budapest 2.0.2.0 című kiadvány, amelyben az állami és piaci szereplőkből álló Budapest HUB munkacsoport — amely a hazai start-up világ szereplőiből és az NGM szakértőiből állt össze — összeszedte javaslatait, amivel a fővárost 2020-ra a régió vezető startup központjává lehetne tenni. A piaci szereplők akkor nagy lelkesedéssel fogadták a Startup Credóra keresztelt munkatervet, illetveeddig példátlan nyitottságot és produktív hozzáállást az államtól.Tovább »

Egy évük maradt a JEREMIE pénzek kihelyezésére a tőkealpoknak

Egy évük maradt a JEREMIE pénzek kihelyezésére a tőkealpoknak

Egyre sürgetőbb a JEREMIE pénzek kihelyezése a kockázati tőkealapoknak, hiszen ha 2015 december 31-ig nem fektetik be azokat, akkor küldhetik vissza Brüsszelbe. Ez azt is jelentheti, hogy most talán kedvezőbb feltételekkel juthatnak a cégek tőkéhez.

A legtöbb JEREMIE alapnak 2015. december 31-ig kell kihelyezni a kockázati tőkebefektetésre rendelkezésre álló forrásokat, így rizikós lehet számukra, mikor döntenek egy befektetés mellett, mert ha kicsúsznak az időből, vissza kell fizetniük a kapott pénzt – pontosabban nem hívhatják le. Ez nagyon jó lehetőség viszont a befektetői tőkére vadászó cégeknek, mert jobb feltételekkel szerezhetnek forrásokat a némileg kényszerhelyzetben lévő alapoknál.Tovább »

A Distinction-t felvásárolja nemzetközi partnere, a Skyscanner

A Distinction-t felvásárolja nemzetközi partnere, a Skyscanner

Egységesíti mobil stratégiáját a Skyscanner és házon belülre veszi az eddig kiszervezett fejlesztéseket. Ennek keretében felvásárolja a mobile alkalmazásaikat fejlesztő Distinction-t és Budapestet jelöli ki a mobil fejlesztőközpontjának főhadiszállásaként.

Felvásárolta a Distinction mobilfejlesztési stúdiót a Skyscanner, jelentette be a Distinction blogja. A két cég között már hosszú ideje szoros együttműködés van, a budapesti iroda készítette a Skyscanner mobilos alkalmazásait 2011 óta, a stúdió az akvizíció után immár belső csapatként folytatja ezt a tevékenységet. A mintegy 30 fős csapat Budapesten marad, a Skyscanner mobilfejlesztési központjaként.Tovább »

Mi a közösségi gazdaság (sharing economy) és hogyan alakult ki?

Mi a közösségi gazdaság (sharing economy) és hogyan alakult ki?

Mi az a közösségi gazdaság, a sharing economy? Az emberek többsége a fogalomról az autó- vagy szállásmegosztásra gondol, pedig ennél sokkal bővebb tartalommal bír. Ugyan a kifejezés az utóbbi években vált ismertté, a modell terjedése már jópár éve tart.

Mi az a közösségi gazdaság, a sharing economy? Az emberek többsége a fogalomról az autó- vagy szállásmegosztásra gondol, pedig ennél sokkal bővebb tartalommal bír. A Wikipedia szerint az emberi és fizikai erőforrások közösségi gazdasági megosztásán alapuló rendszer.Tovább »

1.1 millió Euro finanszírozás kínál a Digital Factory startupoknak

1.1 millió Euro finanszírozás kínál a Digital Factory startupoknak

Újabb finanszírozási lehetőség nyílik meg a globális, digitális piacot célzó startupok számára. A Digital Factory összesen 1.1 millió Euro összeggel kíván évente 10 szoftver-fejlesztő csapatot finanszírozni. A jelentkezéseket 2014. december 15-ig várják.

A Digital Factory, öt kelet-európai inkubátorból álló CEED Tech konzorcium magyar partnereként évente 10 szoftver-fejlesztő csapatot kíván finanszírozni összesen 1.1 millió Euro összeggel. A CEED Tech egy startup accelerátorokból álló konzorcium, mely 5 tagja nagy növekedési pontenciállal rendelkező internetes vállalkozásokba fektet, majd azokat intenzív mentorálással felkészíti a gyors indulásra és további befektetések fogadására. A CEED Tech konzorcium tagjai: Startup Yard (Prága), Digital Factory (Budapest), The Spot (Bratislava), Startup Wise Guys (Tallinn) és Open Coffee Club (Vilnius). Portfoliójukban jelenleg több mint 100 cég befektetővel és 450 mentorral dolgoznak együtt.Tovább »


 
 
CC BY NC SA