Horizon 2020: 15 millió euróra pályázhatnak technológiai startupok

Horizon 2020: 15 millió euróra pályázhatnak technológiai startupok

Meghirdették a első 15 millió euróra szóló pályázati lehetőségeket a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak pénzügyi keretből, amelyek kifejezetten az IKT szektor induló vállalkozásait támogatják. A pályázók ajánlataikat 2014. április 23-ig adhatják be.

A következő hét év, a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak kutatás-fejlesztési projektjeit támogató uniós pénzügyi keretből meghirdették az első 15 millió euróra szóló pályázati lehetőségeket, melyek kifejezetten az IKT szektor induló vállalkozásait támogatják – adta hírül közleményben az Európai Unió.Tovább »

100 millió euró az induló technológiai vállalkozások számára

100 millió euró az induló technológiai vállalkozások számára

Mintegy 1000 induló vállalkozás és innovatív vállalat kaphat támogatást az Európai Bizottság a jövő internetének kiépítését célzó programjának 100 millió eurós finanszírozási ciklusa keretében alkalmazások és más digitális szolgáltatások fejlesztésére.

A finanszírozás új és széles körű internetes alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésére irányul. Az 50-150 ezer euró nagyságrendű támogatások rendelkezésre bocsátása 20 konzorciumon – az internetes ökoszisztéma csoportjain – keresztül történik, közöttük: gyorsítók, kockázatitőke-befektetők, regionális finanszírozó szervezetek, technológiai vállalatok és kkv-k egyesületei. A sikeres konzorciumokat annak alapján választják ki, hogy az internetes ökoszisztémában hogyan tervezik a finanszírozásuk gazdasági hatásának maximalizálását.Tovább »

Pályázatot írtak ki tehetséges fiatal válalkozóknak, 5 millió a tét

Pályázatot írtak ki tehetséges fiatal válalkozóknak, 5 millió a tét

Országos népszerűséggel és ötmillió forintos fődíjjal járó pályázatot indított a Példakép Alapítvány. A Példakép Pályázaton olyan fiatal vállalkozók vehetnek részt, akik vállalkozásukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak.

A Példakép Alapítvány civil kezdeményezés, amely azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat. Nem csak azért, hogy büszkék lehessünk tehetségeinkre és az általuk elért eredményekre, hanem azért is, hogy a pályakezdő fiatalok vonzó, elérhető és követhető életpályát lássanak maguk előtt.Tovább »

Egymillió font, hogy százmilliót érő vállakozást építs Londonban

Egymillió font, hogy százmilliót érő vállakozást építs Londonban

Egymillió fontot nyerhet bármely technológiai vállalkozás londoni központjának megalapítására. A pályázóknak azonban be kell mutatniuk, miként használnák fel a támogatást és a londoni főhadiszállást arra, hogy százmillió fontot érő vállakozást építsenek.

A Million Pound Startup versenyt a londoni „Szilícium-körtér” cégeinek egyesülete, a Digital Shoreditch írta ki, támogatói pedig élvonalbeli üzleti vállalkozások és London városának több befektetési és promóciós vállalata. A nyertes pályázó nem csak egymillió fonttal lesz gazdagabb, hanem a partnerektől is segítséget kap londoni működésének elindításához. A feltételek közt csupán az szerepel, hogy a vállalkozás nem lehet tíz évnél idősebb és éves forgalma nem haladhatja meg az egymillió fontot.Tovább »

Wayra: 50 ezer eurós pályázatot indít a Telefónica innovatív technológiáknak

Wayra: 50 ezer eurós pályázatot indít a Telefónica innovatív technológiáknak

Nemzetközi pályázatot hirdetett a spanyol Telefónica, amelyre magyar jelentkezőket is várnak. A maximum 50 ezer eurós támogatást és egyéb segítséget a legjobbnak ítélt innovatív technológiai projektek nyerhetik el.

A madridi székhelyű telekommunikációs vállalat Wayra programja egy tavaly Latin-Amerikából indult kezdeményezés, amelyet idén terjesztették ki Európára. Spanyolország, az Egyesült Királyság, Írország és Németország után a program hivatalosan a héten indult el a Cseh Köztársaságban, de a kiírók reményei szerint más kelet-közép-európai országokból, így hazánkból is sokan indulnak majd a pályázaton. Tovább »


 
 
CC BY NC SA