2,5 milliárd forint segíti startup cégek nemzetközi piacra lépését

2,5 milliárd forint segíti startup cégek nemzetközi piacra lépését

A komplex GINOP-3.1.3-15 program részeként mentorhálózat épül ki a nemzetközi részvétel elősegítése érdekében. A tudás és kapcsolatbővítés, valamint a lehetőségek helyben történő feltárása és kiaknázása érdekében képzéseket és rendezvényeket is szerveznek.

IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása címmel kiemelt felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP-3.1.3-15-IKT). A felhívás keretében egy olyan projekt támogatása a cél, amely segíti a hazai, kevésbé fejlett régiókban működő infokommunikációs és távközlési (IKT) startup vállalkozások nemzetközi piacra lépését, növeli a kapcsolati tőkét, valamint erősíti a szektor szereplőinek együttműködését.Tovább »

Jelentkezz a JIC akcelerátor STARCUBE IoT és IT programjára

Jelentkezz a JIC akcelerátor STARCUBE IoT és IT programjára

A Brno-i JIC akcelerátor STARCUBE programja, melynek fókusza a tárgyak internete (IoT) és az IT biztonságtechnika, egyedülálló felszereltségű infrastruktúrával és felkészült szakemberekkel segít kidolgozni terméked vagy szolgáltatásod prototípusát.

A JIC a leghosszabb ideje működő cseh akcelerátor. Az elmúlt öt év alatt 62 projektet támogattak, amelyek összesen 5 millió dollár befektetéshez jutottak a privát szektorból. Nem véletlen, hogy a Fundacity által nemrég megjelent, az európai szereplőket elemző piackutatás a 20 legaktívabb akcelerátor közé sorolta a JIC-t.Tovább »

Várja a jelentkezőket a Bridge Budapest idei ösztöndíj programja

Várja a jelentkezőket a Bridge Budapest idei ösztöndíj programja

San Francisco és Boston után több távol-keleti állomásra és Izraelbe is eljuthatnak a magyar fiatalok a Bridge Budapest idei ösztöndíjának a segítségével. A programra március 7. és április 7. között várják a tehetséges fiatalok jelentkezését.

A Bridge Budapest március 7. és április 7. között várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik marketing, design, számítógépes fejlesztés vagy sales területén akarnak tanulni a sikeres, nagy magyar cégektől. A nyertes pályázók 1 hónapot tölthetnek a legizgalmasabb informatikai cégeknél külföldön. A programba bárki jelentkezhet, aki egyetemista vagy már befejezte tanulmányait, és szívesen lenne gyakornok a sikeres startupoknál.Tovább »

Horizon 2020: 15 millió euróra pályázhatnak technológiai startupok

Horizon 2020: 15 millió euróra pályázhatnak technológiai startupok

Meghirdették a első 15 millió euróra szóló pályázati lehetőségeket a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak pénzügyi keretből, amelyek kifejezetten az IKT szektor induló vállalkozásait támogatják. A pályázók ajánlataikat 2014. április 23-ig adhatják be.

A következő hét év, a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak kutatás-fejlesztési projektjeit támogató uniós pénzügyi keretből meghirdették az első 15 millió euróra szóló pályázati lehetőségeket, melyek kifejezetten az IKT szektor induló vállalkozásait támogatják – adta hírül közleményben az Európai Unió.Tovább »

100 millió euró az induló technológiai vállalkozások számára

100 millió euró az induló technológiai vállalkozások számára

Mintegy 1000 induló vállalkozás és innovatív vállalat kaphat támogatást az Európai Bizottság a jövő internetének kiépítését célzó programjának 100 millió eurós finanszírozási ciklusa keretében alkalmazások és más digitális szolgáltatások fejlesztésére.

A finanszírozás új és széles körű internetes alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésére irányul. Az 50-150 ezer euró nagyságrendű támogatások rendelkezésre bocsátása 20 konzorciumon – az internetes ökoszisztéma csoportjain – keresztül történik, közöttük: gyorsítók, kockázatitőke-befektetők, regionális finanszírozó szervezetek, technológiai vállalatok és kkv-k egyesületei. A sikeres konzorciumokat annak alapján választják ki, hogy az internetes ökoszisztémában hogyan tervezik a finanszírozásuk gazdasági hatásának maximalizálását.Tovább »


 
 
CC BY NC SA