Wayra: 50 ezer eurós pályázatot indít a Telefónica innovatív technológiáknak

Wayra: 50 ezer eurós pályázatot indít a Telefónica innovatív technológiáknak

Nemzetközi pályázatot hirdetett a spanyol Telefónica, amelyre magyar jelentkezőket is várnak. A maximum 50 ezer eurós támogatást és egyéb segítséget a legjobbnak ítélt innovatív technológiai projektek nyerhetik el.

A madridi székhelyű telekommunikációs vállalat Wayra programja egy tavaly Latin-Amerikából indult kezdeményezés, amelyet idén terjesztették ki Európára. Spanyolország, az Egyesült Királyság, Írország és Németország után a program hivatalosan a héten indult el a Cseh Köztársaságban, de a kiírók reményei szerint más kelet-közép-európai országokból, így hazánkból is sokan indulnak majd a pályázaton. Tovább »

Global Startup Battle részeként 8 startup indult a Startup Weekend Budapest-en

Global Startup Battle részeként 8 startup indult a Startup Weekend Budapest-en

A Startup Weekend és a Kauffman Foundation szervezésében idén úra megrendezésre került a világméretű startup csata, a Global Startup Battle. Az nemzetközi rendezvényen 130 ország csapatai mérkőznek meg egymással.

Második alkalommal került megrendezésre a Global Startup Battle. A szervezők az eseményt idén a Global Entrepreneuriship Week idejére időzítették, az előző évhez képest pedig sikerült a megduplázniuk a résztvevő országok számát, 67-ről 130-ra. Erre az évre az a célt tűzték ki, hogy ezernél is több új ötletet indítsanak el a sikeres vállalkozássá válás irányába, egyetlen hét leforgása alatt.Tovább »

A Rukkola.hu könyvcserélde nyert az Alap a Jövőhöz pályázaton

A Rukkola.hu könyvcserélde nyert az Alap a Jövőhöz pályázaton

A Primus Capital Partners és a Metropol "Alap a jövőhöz" pályázatára közel 400 projekt jelentkezett, ebből 6 került a döntőbe. A győztes Rukkola projektnek 1 millió forint készpénz és 2 millió forint értékben üzletfejlesztési szolgáltatás a jutalma.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Metropol napilap "Alap a jövőhöz" névvel közös pályázatot hirdetett induló vállalkozások részére. A kiírás szerint olyan projekttel lehetett jelentkezni, ami 5 éven belül legalább 1 millió ember életét meg fogja változtatni. Tovább »

A Startup Sauna Warmup Budapest nyertesei és résztvevői

A Startup Sauna Warmup Budapest nyertesei és résztvevői

Idén október 1-én először került megrendezésre Budapesten a Startup Sauna bemelegítő rendezvénye, a Warmup. Összesen húsz startup mutatkozott be a zsűri előtt, a legjobbak pedig jó eséllyel pályázhatnak az október végén Helsinkiben induló 6 hetes programra.

A Budapest Warmup egésznapos rendezvény volt, amely két részből állt. Délelőtt a rendezvényre bejutott csapatok mutatkoztak be a zsüri előtt, majd az ebédet követően a legjobb tíz csapatnak lehetősége volt egy tanácsadáson résztvennie, ahol személyesen kaphatnak visszajelzést az „eddzőktől”. A nap végére a megszületett a döntés és kihírdették a rendezvény négy nyertesét: az mCule, a Soo Meta, a Mailmill és a Sighter.Tovább »

Startup Spotlight: a How to Web konferencia startup versenye

Startup Spotlight: a How to Web konferencia startup versenye

Összesen 20,000 dollár pénzdíj kerül kiosztásra idén a Bukarestben megrendezésre kerülő How to Web konferencia startup versenyén, a Startup Spotlight-on. Tavaly két magyar startup volt a legjobb tízben, a versenyt pedig az EasyLing nyerte meg.

A Bukarestben megrendezésre kerülő How to Web konferencia startup versenye idén már önálló programként, Startup Spotlight néven várja a nevezéseket. A programra olyan, korai fázisban lévő startupok jelentkezését várják Kelet-Közép-Európából, amelyek rendelkeznek működő prototípussal és nem szereztek 100,000 dollárnál több befektetést.Tovább »


 
 
CC BY NC SA