Zivi.hu: újdonság a telekocsizás világában

Zivi.hu: újdonság a telekocsizás világában

A Zivi.hu, egy új, közösségre épülő telekocsi szolgáltatás, ami segít az egyirányba igyekvő autósoknak és utasoknak, hogy megtalálják, illetve megismerjék egymást.

Telekocsizásnak hívjuk azt, amikor több ember utazik egy autóban, és megosztják az utazás költségeit. Ez minden ember számára ismert, hiszen utazott már tele kocsival, a családjával, vagy a barátaival. A telekocsizás mindenkinek szól, aki spórolni szeretne, színt kíván vinni unalmas utazásaiba, vagy csak kényelmesebb utazási alternatívát keres életszakasztól, nemtől és foglalkozástól függetlenül. Ezt bizonyítja a Carpooling.com felmérése is, miszerint a telekocsizók 53%-a nő, és a 25–39 éves korosztályban a legnépszerűbb ez az utazási forma. Tovább »

Elindult a Dezigen.hu

Elindult a Dezigen.hu

A Dezigen.hu egy design portál, mely ismert designerek ajánlásával mutatja be a legnagyobb gyárak termékeitől kezdve a legkisebb manufaktúrák gyöngyszemeit. A bemutatott tárgyak megrendelhetőek, rövid időszakra pedig különleges kedvezmény jár a regisztrált felhasználók számára.

Az Dezigen.hu létrehozásának nem titkolt célja, hogy a designt övező luxus-nimbuszt letörve szélesebb körben tegye ismertté, és elérhetővé a minőségi kreativitást. Közvetlen és természetes hangvétel segítségével igényes tárgykultúrát kíván propagálni, miközben a nyílt véleménynyilvánítás lehetősége mellet a diszkrét vásárlásnak is teret biztosít. Tovább »

Befektetéshez jutott a magyar fejlesztésű Real5D

Befektetéshez jutott a magyar fejlesztésű Real5D

A DoubleRock Venture Capital 1.2 millió dollárt fektetett a magyar fejlesztésbe. A cég ingatlanpiac szereplőinek nyújt 3D virtualizációs szolgáltatást, amely segítségével bejárhatóak az épülő vagy még csak a tervezőasztalon létező épületek.

A Real5D vizualizációs alkalmazása segítségével az bárki megtekintheti az épületeket vagy lakásokat egy virtuális környezetben anélkül, hogy az ingatlanügynökkel személyesen találkoznia kellene. Az ügynök az alkalmazáson keresztül tudja bemutatni az ingatlant, sőt lehetőséget nyújt az anyagok és a használt színek megváltoztatására is.Tovább »

InstApp: alkalmazáskészítő rendezvényszervezőknek

InstApp: alkalmazáskészítő rendezvényszervezőknek

A győri székhelyű Attrecto Zrt. a rendezvényszervezők, marketingügynökségek és a rendezvényszervező szakmához kötődő vállalkozások számára készített web alapú okostelefon-alkalmazás készítő szolgáltatással jelent meg a piacon.

Az InstApp egy olyan ingyenes webes szolgáltatást nyújt, amelynek segítségével a rendezvényszervező könnyen, gyorsan, fejlesztői segítség nélkül készítheti el bármilyen típusú rendezvényére az okostelefon alkalmazást több platformra is (jelenleg Android és iOS, a későbbiekben Windows Phone). A résztvevők ezt az alkalmazást le tudják tölteni a mobiltelefonjukra és valós idejű tájékoztatást kaphatnak a programokról, a helyszínről, az előadókról, kiállítókról. Tovább »

Ki szereti a kockázati tőkét és kit szeret a kockázati tőke?

Ki szereti a kockázati tőkét és kit szeret a kockázati tőke?

Futó Judit Edit és Szobonya Péter tanulmányukban arra a kérdésre keresik a választ, hogy a hazai mikro- és kisvállalkozások közül melyek tarthatnak számot leginkább a kockázatitőke-befektetők érdeklődésére, illetve hogy mely vállalkozások lehetnek leginkább nyitottak erre a finanszírozási formára.

A HÉTFA Kutatóintézet és a Compleo 2011. évi vállalkozói felmérésének adatain készült elemzés eredményei szerint a befektetői kritériumoknak nagyobb eséllyel felelnek meg a több tulajdonossal rendelkező, illetve fiatalabb tulajdonosú vállalkozások, valamint az ipari szektorban tevékenykedők. Nyitottabbak a kockázati tőke befogadására a nagyobb és a gyorsabb növekedésű cégek, az életciklusuk elején járó vagy az érett vállalkozások, illetve azok a szervezetek, amelyeknek tulajdonosa magasabb végzettséggel rendelkezik. Tovább »

 
 
CC BY NC SA