Startup-teszt 15.000 forintból

Startup-teszt 15.000 forintból

Nem elég hinni, hogy az ötleted/céged menő. Vannak dolgok, amiket akkor is érdemes tudni, ha esetleg kellemetlenek. Mondunk néhány példa-kérdést – és ha ez már megvan, mutatunk néhány filléres eszközt arra, hogy gyorsan kiderítsd, jó irányba haladsz-e.

Amikor startupot indítasz, rengeteg pénzt, időt és személyes energiát vesztegethetsz el, mire kiderül, működik-e az ötlet. Minél hamarabb bebuktatod vagy módosítod az eredeti ötletet, annál kisebb a fájdalom. Persze az első feladvány, hogy legyenek jó kérdéseid – célod, hogy mit akarsz tesztelni. Mondunk néhány példa-kérdést – és ha ez már megvan, mutatunk néhány filléres eszközt arra, hogy gyorsan kiderítsd, jó irányba haladsz-e.Tovább »

Magyar startup juthat ki a Webit-re

Magyar startup juthat ki a Webit-re

A legjobbak közé kerülhet két magyar fiatal projektje Európa és Közel-Kelet legnagyobb digitális konferenciája, a Webit startup versenyében. Szavazásban jók szoktunk lenni, most egy hazai startupnak segíthetünk kijutni az isztambuli rendezvényre.

A Sportwavez-et, a csapatsportéletet megreformáló vállalkozást 503 jelentkezői közül választotta a digitális szakma legnagyobb szakembereit felsorakoztató nemzetközi zsűri a legjobb 49 közé. Az, hogy a magyarok részt vehetnek-e az EMEA régió legnagyobb digitális konferenciáján szervezett döntőn, a közönség online szavazatain múlik. A koncepciójukat a Webit shortlistre érdemesnek tartotta és a 31 csapat között még van esélyük bejutni a döntőbe a 3 meglévő szabad hely egyikét megszerezve. A közönségszavazás szerda 10 órától következő hét szerdáig tart (aug. 08. 10:00 – aug. 15. 16:00). Az első 3 projekt jut ki végül Isztambulba, ahol bemutatkozhat a nagyközönség előtt. Szavazatodat a http://webitexpo.com/en/webit/2012/startup.html/41 címen adhatod le.Tovább »

Budapestre érkezik a Seedcamp

Budapestre érkezik a Seedcamp

Budapestre érkezik Európa egyik legnevesebb magvető tőkeprogramja, a Seedcamp. A régiós országok közül először hazánkban kerül megrendezésre a rendezvény, az European Entrepreneurship Foundation szervezésének köszönhetően.

A Seedcamp egy magvető tőkeprogram, amely a korai szakaszban lévő startupokra fókuszál. A program keretén belül csapatonként 50,000 Eurót fektetnek be, 8-10%-os tulajdonszerzés mellett. A mentorok között szerepel többek között Accel partners, Facebook európai képviselője, PayPal, Index Ventures, Sunstone Capital – utóbbi a Prezi.com első befektetője is volt. Tovább »

Három végzetes hiba, amit egy startup elkövethet

Három végzetes hiba, amit egy startup elkövethet

Az USA-ban a startupokból mindössze 1% jut el az első körös befektetőig. A kérdés tehát adott: milyen típushibákat követnek el az induló vállalkozások?

Magyarországon is számos kreatív fiatal él és dolgozik. Sokan közülük valódi ötletgyárosként ontják magukból a jobbnál jobb gondolatokat. Ám ötletükből a legtöbb esetben nem lesz termék vagy szolgáltatás. Lássuk, hogy miért!Tovább »

A Kupon Világ bejelentette 2011-es pénzügyi eredményeit

A Kupon Világ bejelentette 2011-es pénzügyi eredményeit

A vállalat első teljes pénzügyi évében összesen több mint 1,3 milliárd Ft bevételt ért el a honlap eladási adatai alapján. A 2010-ben alakult cég 2011 decemberére már a legnagyobb piacrészesedést tudhatta magáénak.

A Kupon Világ az elmúlt évben 41%-os átlagos havi növekedést mutatott, amelynek köszönhetően a cég év végére már a magyarországi kupon piac 40%-át tudhatta magáénak, amivel egyben piacvezető is lett.Tovább »

 
 
CC BY NC SA