Crowdfunding vagy kockázati tőke

Crowdfunding vagy kockázati tőke

Magyarországon jelenleg is több ezer kitűnő ötlet, technológiai és művészeti projekt keresi rémülten finanszírozóit. Bár van magvető tőkealap és vannak úgynevezett crowdfunding platformok, nagyon kevés projekt jut pénzhez.

Magyarországon az eddig crowdfundinggal sikeresen pénzt szerzett projektek száma mindösszesen kettő, valamint a jelenleg egyedüli magvető tőkealap, a DayOneCapital is csak egyetlen projektbe fektetett be. Tovább »

Alap a jövőhöz: pályázat társadalmilag hasznos vállalkozásoknak

Alap a jövőhöz: pályázat társadalmilag hasznos vállalkozásoknak

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Metropol induló vállalkozások részére hirdet közös pályázatot. Az elvárás nagy: a nyertes ötletnek legalább egy millió magyar életét kell jobbá tennie 2015-ig.

Alap a jövőhöz elnevezéssel hirdetett közös pályázatot induló vállalkozások részére a A Primus Capital Zrt. és a Metropol. Olyan, még csak ötletszinten vagy ténylegesen létező üzleti megoldásokat keresnek, amelyek a hazai vállalkozási keretek között megvalósíthatók, finanszírozhatók és tervezhetők, a technológia bizonyítottan működik, a piaci bevezetési folyamat elején jár, elindítása és működtetése pedig hazai és európai uniós forrásokból megvalósítható. Tovább »

SzegedTech: tech találkozók Szegeden

SzegedTech: tech találkozók Szegeden

A Szeged Tech Meetup egy web technológiákat tömörítő, havi rendszerességű, szakmai találkozó. A SzegedTech rendezvénysorozat célja, hogy megjelenést biztosítson a web fejlesztéssel- és egyéb, IT témákkal kapcsolatos előadásoknak.

A dél-alföldi város biztosít találkozóhelyet informatikai szakembereinek, amelynek célja meghívott vendégek által bemutatni a technológia különböző oldalait. Szeretnék az alapítók, ha nem csak a budapesti ökoszisztéma létezne, hanem városukban is aktívabb közösségi élet alakulni ki. Tovább »

A Budapesti Értéktőzsdén mutatkozik be a Blind Investment

A Budapesti Értéktőzsdén mutatkozik be a Blind Investment

Blind Investment néven új típusú startup-verseny-sorozat indul a Budapesti Értéktőzsdén a One Minute Kft. társszervezésében 2012. október 3-án, amely első alkalommal a női ötletgazdákat szólítja meg és helyezi reflektorfénybe.

A Blind Investment története Yuri Milner amerikai befektetőhöz köthető, aki 2011. januárjában $150,000-t kínált fel a Y-Combinator által kiválogatott és nevelt vállalatoknak – akkor szám szerint negyvennek –, egyszerű convertible note formában, feltételek nélkül. Mondhatni: a nagy-számok-törvénye alapján megvásárolta a jogot ebbe a 40 startup-ba, hogy a későbbiekben – társaival együtt – mindenképp a befektetők között lehessen egy újabb tőkebevonás esetén. $6 millió kockázat, ami egy nagyobb tőkebevonási körnél könnyedén megtérül. Mindemellett Yuri Milner mellé szívesebben társulnak más befektetők is, így a startup-oknak könnyebb lesz nagyobb köröket is megvalósítania. Tovább »

Észtországban gyorsít a ThinkInvisible

Észtországban gyorsít a ThinkInvisible

Három hónapos észtországi fejlesztő programba kapott meghívást a magyar ThinkInvisible. Az online képrejtvényekkel és nyelvtanulással foglalkozó fiatal csapat holnaptól csatlakozik a tallini GameFounders mobil játékokra szakosodott accelerator programjához.

Fiatal magyar csapat kapott lehetőséget, hogy a mobil játékokra szakosodott accelerator programban bizonyítson. Az észt GameFounders a szakma legjobbjait kérte fel a beválasztott 10 csapat mentorálására. A magyar ThinkInvisible négy alapítója utazik szeptember 2-án Észtországba, hogy bemutassák a ThinkInvisible-t, az optikai illúzión alapuló képrejtvényeket. Tovább »

 
 
CC BY NC SA