Élethű vezetési élményt nyújt a Maximulator

Élethű vezetési élményt nyújt a Maximulator

Élethű vezetési élményt nyújtó mozgó vezetésszimulációs rendszert fejleszt a Maximulator nevű magyar startup cég. A cég szerint nagyságrendekkel olcsóbban lehet szimulátort építeni a külföldi riválisoknál.

A Maximulator csapata több év munkájával fejlesztett ki egy olyan vezetésszimulációs rendszert, amelyben az élethűséget a hatalmas, panorámaszerűen kivetített játéktér, a vezetés közben fellépő erőhatások illúzióját pedig egy dinamikusan mozgó ülésvezérlő-rendszer biztosítja.Tovább »

Milyen egy jó üzleti terv?

Milyen egy jó üzleti terv?

A befektetőkeresés egyik kulcskérdése, hogy legyen egy jó üzleti tervünk. Sokan beleesnek abban a hibába, hogy nem szánnak elég időt és energiát ezeknek az anyagoknak a kidolgozására, pedig gyakran a befektetés sorsa is ezen múlhat. De milyen egy jó üzleti terv?

Ahhoz, hogy valaki tőkét vonjon be a vállalkozásába, sok egyéb mellett elengedhetetlen, hogy rendelkezzen egy átgondolt üzleti stratégiával és egy alaposan kidolgozott üzleti tervvel. Akár induló, akár már „befutott” vállalkozásról van szó, egy reális, tényadatokra támaszkodó üzleti terv, az abban megfogalmazott jövőkép – amellett, hogy a cégvezetés számára is fontos iránymutató – a partneri és finanszírozói kapcsolatok kialakításánál alapvető elvárássá vált, ezt már egyre többen kezdik belátni és hangsúlyozni. Tovább »

A Brickflow bekerült a Start-up Chile programba

A Brickflow bekerült a Start-up Chile programba

A csapat 40000 dollár befektetést, valamint hat hónapon át irodahasználatot és szakmai mentorálást kap a program keretében. A többszáz fős, a világ minden pontjáról érkező fiatal vállalkozókból álló társaság kiváló közeget biztosít majd a közös tanuláshoz és fejlődéshez.

Október 8-án zárult le a jelentkezési időszak a három éve aktív Start-up Chile program hatodik turnusára. A szervezők 1400 jelentkező csapat közül választották ki azt a 105 startup-ot, akik 40000 dollár befektetést, valamint hat hónapon át irodahasználatot és szakmai mentorálást kapnak majd a program keretében.Tovább »

Itt vannak a december 5-i Blind Investment verseny döntősei

Itt vannak a december 5-i Blind Investment verseny döntősei

A Blind Investment célja, hogy több befektető bevonásával induló tőkéhez juttasson vállalkozásokat. A III. Blind Investment szavazási szakaszában 26 projekt küzdött azért, hogy bejusson az első 6 közé, azaz bekerüljön az december 5-i versenyre.

A Blind Investment célja, hogy széles körben lehetővé tegye ötletgazdák számára, hogy több befektető bevonásával induló tőkéhez jussanak elképzelésük megvalósításához. Havi rendszerességű versenyeink a Budapesti Értéktőzsde és az MNG Investments Zrt. együttműködésével kerülnek megrendezésre. Minden második hónapban a nőké a főszerep, így 2012 decemberében az anyukák indulhatnak immár magasabb összegű, hárommillió forintos pénzügyi befektetésért. Tovább »

Szavazz Te is a Startup Weekend nyertes Sopreso-ra

Szavazz Te is a Startup Weekend nyertes Sopreso-ra

A Startup Weekend Budapset-en legjobbnak bizonyult a Sopreso névre hallgató projekt, ezzel pedig bekerült a Global Startup Battle elődöntőjébe. Az 50 ezer dolláros nyeremény mellett a befektetők figyelmének felkeltéséért harcba szálló Sopreso oktatási környezetben, szakmai konferenciákon és belső meetingeken is hasznos lehet.

A Startup Weekend Budapest-en legjobbnak bizonyult Sopreso (Social Presentation Software) egy mobil alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy az előadó már a prezentáció közben adatokat kapjon arról, mi mennyire tetszik a hallgatóságnak. A Sopreso az iskolai és munkahelyi prezentációkban lehet nagy segítség - mind az előadónak, mind a hallgatóságnak -, mivel közelebb hozza a közönséget az előadóhoz. Tovább »

 
 
CC BY NC SA