A Kupon Világ bejelentette 2011-es pénzügyi eredményeit

A Kupon Világ bejelentette 2011-es pénzügyi eredményeit

A vállalat első teljes pénzügyi évében összesen több mint 1,3 milliárd Ft bevételt ért el a honlap eladási adatai alapján. A 2010-ben alakult cég 2011 decemberére már a legnagyobb piacrészesedést tudhatta magáénak.

A Kupon Világ az elmúlt évben 41%-os átlagos havi növekedést mutatott, amelynek köszönhetően a cég év végére már a magyarországi kupon piac 40%-át tudhatta magáénak, amivel egyben piacvezető is lett.Tovább »

Angel Investor vs. Venture Capitalist

Angel Investor vs. Venture Capitalist

Alapvetően mindenki VC-ben gondolkodik, pedig sokkal gyakrabban Angel Investor az első befektető. Mi a különbség? Hogy viszonyul egyik a másikhoz? Hogyan gondolkodnak, fektetnek be és mire lehet számítani, ha valaki belemegy egy ilyen üzletbe? Dr. Kádas Péter remek írása az az "angel investor a venture capital ellen" témakörben.

Angel Investor-nak hívják a leggyakrabban saját tőkéjét, vagy egy kisebb, vagyonosabb csoport tőkéjét (angel group) használó befektetőt, aki korai fázisban - sokszor már egy ötlet és egy csapat megléte esetén – száll be egy kisebb összeggel és segíti a céget kapcsolataival, tőkéjével, tapasztalatával, tanácsaival. Az angel jellemzően convertible note formájában fektet be. Jellemző befektetési nagyságrend: 50 ezer és 2 millió között.Tovább »

Zivi.hu: újdonság a telekocsizás világában

Zivi.hu: újdonság a telekocsizás világában

A Zivi.hu, egy új, közösségre épülő telekocsi szolgáltatás, ami segít az egyirányba igyekvő autósoknak és utasoknak, hogy megtalálják, illetve megismerjék egymást.

Telekocsizásnak hívjuk azt, amikor több ember utazik egy autóban, és megosztják az utazás költségeit. Ez minden ember számára ismert, hiszen utazott már tele kocsival, a családjával, vagy a barátaival. A telekocsizás mindenkinek szól, aki spórolni szeretne, színt kíván vinni unalmas utazásaiba, vagy csak kényelmesebb utazási alternatívát keres életszakasztól, nemtől és foglalkozástól függetlenül. Ezt bizonyítja a Carpooling.com felmérése is, miszerint a telekocsizók 53%-a nő, és a 25–39 éves korosztályban a legnépszerűbb ez az utazási forma. Tovább »

Elindult a Dezigen.hu

Elindult a Dezigen.hu

A Dezigen.hu egy design portál, mely ismert designerek ajánlásával mutatja be a legnagyobb gyárak termékeitől kezdve a legkisebb manufaktúrák gyöngyszemeit. A bemutatott tárgyak megrendelhetőek, rövid időszakra pedig különleges kedvezmény jár a regisztrált felhasználók számára.

Az Dezigen.hu létrehozásának nem titkolt célja, hogy a designt övező luxus-nimbuszt letörve szélesebb körben tegye ismertté, és elérhetővé a minőségi kreativitást. Közvetlen és természetes hangvétel segítségével igényes tárgykultúrát kíván propagálni, miközben a nyílt véleménynyilvánítás lehetősége mellet a diszkrét vásárlásnak is teret biztosít. Tovább »

Befektetéshez jutott a magyar fejlesztésű Real5D

Befektetéshez jutott a magyar fejlesztésű Real5D

A DoubleRock Venture Capital 1.2 millió dollárt fektetett a magyar fejlesztésbe. A cég ingatlanpiac szereplőinek nyújt 3D virtualizációs szolgáltatást, amely segítségével bejárhatóak az épülő vagy még csak a tervezőasztalon létező épületek.

A Real5D vizualizációs alkalmazása segítségével az bárki megtekintheti az épületeket vagy lakásokat egy virtuális környezetben anélkül, hogy az ingatlanügynökkel személyesen találkoznia kellene. Az ügynök az alkalmazáson keresztül tudja bemutatni az ingatlant, sőt lehetőséget nyújt az anyagok és a használt színek megváltoztatására is.Tovább »

 
 
CC BY NC SA