Próbáld ki ingyen a közösségi munkatereket

Próbáld ki ingyen a közösségi munkatereket

A Loosecubes szervezésében megrendezett Summer Coworking Challenge keretben július 4-ig ingyen próbálhatod ki Budapest két közösségi munkaterét: az i-Office-t és a MyCorporation-t.

Igen ösztönzően hat, amikor különböző területek szakemberei egy térben dolgoznak, közösséget alkotva, ahol megoszthatják egymással gondolataikat, ötleteiket, ahol így a munka is produktívabb. Nem véletlen, az együtt dolgozásnak hatalmas közösségi hálózata van szerte a világon. Ilyen a Loosecubes is, akik azon munkálkodnak, hogy az egész világon egyesítsék a coworking csoportokat. De nem csak összekapcsolják a különböző munkatereket, hanem tippekkel, tanácsokkal látják el az így dolgozókat, segítenek a megfelelő város/hely megtalálásában. A nyarat egy izgalmas játékkal köszöntik, a Summer Coworking Challenge-el, amelyben két budapesti közösségi munkatér, az i-Office és a MyCorporation is részt vesz a nemzetközi közösség tagjaként. Tovább »

Kis JEREMIE számtan

Kis JEREMIE számtan

Mint már mindenki tudja, aki egy kicsit is követi a kockázati tőke piac fejleményeit, nemrég megjelent az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok, közkeletű nevén a JEREMIE 2 program kiírása. A program célja jól láthatóan az, hogy minél több társaság kapja meg a lehetőséget, hogy magvető tőkében részesüljön.

A programnak van egy úgynevezett magvető alprogramja, amelynek keretében összesen 4 új magvető tőkealap létrehozására lehet pályázni. A létrejövendő magvető alapok darabonként 1,5 milliárd Ft állami hozzájárulást kaphatnak, ami a tőkealap legfeljebb 70%-át teheti majd ki; a további 30%-ot magánbefektetői forrásból kell mellé tenni. Így ezek a magvető tőkealapok egyenként minimum 2,15 milliárd Ft-ot fektethetnek be. Elvileg a magánbefektetői rész lehet ennél magasabb is, ami az elbírálásnál is előnyt jelent, de a korábbi JEREMIE program eredményeit látva az a valószínű, hogy az alapok többsége vagy mindegyike ennél az alsó határnál fog megmaradni. Tovább »

Nyit a Revü

Nyit a Revü

Az eddig meghívásos alapon működő Revü “előrébb lép” és az oldal tartalmának jelentős részét megnyitja a látogatók előtt. Az oldalon közel ezer értékelés található már éttermekről, kávézókról, továbbá hasznos és érdekes szolgáltatókról.

Az eddig meghívásos alapon működő Revü “előrébb lép” és az oldal tartalmának jelentős részét megnyitja a látogatók előtt. Az oldalon közel ezer értékelés található már éttermekről, kávézókról, továbbá hasznos és érdekes szolgáltatókról.Tovább »

Antavo: online marketingeszköz

Antavo: online marketingeszköz

A szegedi Antavo vállalati ügyfeleknek kínál integrált online promóciós szoftvert, amivel egyszerűen és hatékonyan kezelhetik marketing és reklámkampányaikat.

A társaság olyan online platformot fejleszt, amelynek segítségével a felhasználók különböző online és közösségi felületeken tudnak integrált marketing-, és reklámkampányokat indítani – egyszerűen, mérhetően és költséghatékonyan. A célközönség a marketingesek és reklámügynökségek, akik az elindított promóciók után fizetnek. A szoftver segítségével a marketingesnek nem kell kitalálnia, hogyan működjön a promóció, a webes ügynökségnek nem kell lefejlesztenie, így a folyamat felgyorsul és olcsóbb lesz. A szoftver használatához nem kell különösebb IT tudás: a rendszer rendkívül letisztult, a promóció sikerességének mérőszámai pontosan nyomon követhetők. A projekt jelenleg béta verzióban van, amit világszerte már 2300 felhasználó használ. A teljes körű, fizetős verziót június közepén lövik fel a világhálóra. Tovább »

Egy éves a StartupCafe

Egy éves a StartupCafe

Egy évvel ezelőtt indult el a StartupCafe blog. Igyekeztünk ez alatt az egy év alatt bemutatni a magyar induló online vállalkozásokat és minél több hasznos információval szolgálni a startupok iránt érdeklődők számára. A következő egy évre ugyanez a cél, de egy picit más formában.

Az évfordulók jó alkalmat kínálnak a dolgok értékelésére és a változásra. Ennek jegyében a blog új, színesebb arculatot kap és jobban áttekinthető lesz a szerkezete, továbbá egy új tartalmi egységgel bővül. A jövőben igyekszünk a blog új szekciójában információval szolgálni minél több hazai, illetve a legfontosabb külföldi eseményről a startupok világából. Tovább »

 
 
CC BY NC SA