StartUp Underground 2012

StartUp Underground 2012

Idén március 8-án ötödik alkalommal rendezik meg a Startup Underground konferenciát a Corvin moziban. Az idei téma a magyar startupok világpiacra jutása, a mikrovállalkozások kihívásai a nemzetközi piacon.

Az „underground” megnevezés kicsit csalóka. Az alulról jövő kezdeményezés mára – a sok hasonló közül – Magyarország egyik legmeghatározóbb startup rendezvényé nőtte ki magát, ahol olyan nagy nevek fognak előadni, mint például G. Noel az Európai Kockázati és Magántőke Egyesület (EVCA) elnöke vagy Matt Meeker, a Meetup alapítója.Tovább »

Colabs Seed Program

Colabs Seed Program

A Colabs Seed Program 1-5 millió forint induló tőkét, mentorokat és inspiáló munkateret kínál egy három hónapos intenzív fejlesztési időszakra. A program végén mutatkoznak be az elkészült prototipusok a szakmai befektetők előtt.

A kezdő startupok november 30-ig jelentkezhetnek a Colabs Seed Programba, melynek keretében a legígéretesebb hazai projektek átlagosan 3 millió forint induló befektetést kapnak. Tovább »

Első díjat nyert az Easyling

Első díjat nyert az Easyling

Első díjat nyert a magyar Easyling.com megoldás Közép-Kelet-Európa legnagyobb webes konferenciája, a How-to-Web 2011 keretében zajló, innovatív induló vállalkozások számára kiírt Startup Challenge versenyen.

A november 10-én lezárult döntőben a magyar Skawa Innovation fiatal csapata 750 szakértő előtt mutatta be távmunka-rendszerre épülő, felhő-alapú weboldalfordító megoldását, mely a zsűri ítélete alapján mind technológiai, mind üzleti szempontból az összes pályázat közül a legjobbnak bizonyult. Az Easyling sikere jól példázza a magyar innovatív vállalkozások potenciálját. Tovább »

Startup School

Startup School

Startup School névvel több napos programot szervez a Colabs. Az előadók között olyan online vállalkozók is beszélnek, mint Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád alapítója, és Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője.

Három napos egyetemi előadássorozatot és egy intenzív hétvégi műhelyt rendez a Október 28-30. között a Colabs Startup Center. A Corvinuson, a BME-n és a MOME-n olyan előadók beszélnek a startup vállalkozásokról és a tapasztalataikról, mint Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád alapítója, vagy Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője. Az előadássorozat célja az, hogy bemutassa a diákoknak, mit jelent belevágni egy nemzetközi piacra készülő startupba.Tovább »

Startup Live Budapest

Startup Live Budapest

Október 16-án zárult Magyarország első nemzetközi startupversenye, a Startup Live Budapest, melyet a Prezi, a Kitchen Budapest, a Ustream és a Starteurope közösen szervezett.

Az ötletverseny győztese a 4issues nevű vállalkozás lett. Az 4issues egy olyan, a Facebookba beépülő alkalmazást fog elkészíteni, amelyben havonta négy támogatásra méltó ügyről szavazhatnak a felhasználók. Az embereknek nem egy támogatandó projektet kell kiválasztaniuk a négyből, hanem százalékosan kell elosztaniuk azt, hogy véleményük szerint melyik kezdeményezés mekkora összegű támogatást érdemel. A hónap végén a 4issues összesíti a szavazatokat, és a felhasználók voksai alapján osztja szét a felajánlott összeget. A szavazásra kerülő négy ügyet a 4issues és a projekthez csatlakozó cégek képviselői közösen választják ki.Tovább »

 
 
CC BY NC SA