Júniusban az innováció kerül a budapesti konferenciák fókuszába

Júniusban az innováció kerül a budapesti konferenciák fókuszába

Júniusban nyolc világszínvonalú hazai és nemzetközi IT témájú rendezvényt tartanak Budapesten. A tőkebefektetők csúcstalálkozóján át a hazai technológiai ipar legnagyobb reménységeit bemutató kiállításokig széles repertoárból válogathatnak az érdeklődők.

Sűrű időszak elé néznek a hazai tech szektor és startup ökoszisztéma szereplői: a nyár második hetének leforgása alatt összesen nyolc hazai és nemzetközi kiállítást, konferenciát és workshopot tartanak Budapesten. Az események jelentős része a szakmabeli érdeklődőkön túl a laikus közönség számára is izgalmas programokat tartogat.Tovább »

8 csapat jutott be a Barcamp Budapest versenyének döntőjébe

8 csapat jutott be a Barcamp Budapest versenyének döntőjébe

Nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják rátermettségüket az idei BarCamp Budapest konferencia részeként megrendezésre kerülő Budapest Bank Startup Verseny döntősei. Tegnap kiválasztották a döntőbe jutott nyolc projektet, következzen tehát a lista.

Május 2-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a BarCamp Budapest konferenciát, most az Akvárium Klubban. A konferencia a magyarországi web2-es alkalmazások legjelentősebb seregszemléje, emellett otthont ad a hazai start-up vállalkozások egyik legfontosabb megmérettetésének, a Budapest Bank Startup Versenynek is.Tovább »

Idén is sikerekkel zárult a Startup Underground 2013 konferencia

Idén is sikerekkel zárult a Startup Underground 2013 konferencia

A Corvinus Egyetem aulájában rendezett esemény hozta az elvárt színvonalat, és a kapcsolatok építésének talán egyik legjobb lehetőségét jelentette, tekintettel a 600 résztvevőre. A konferencia most először próbált meg nemzetközi közönséget megcélozni.

Az ökoszisztéma egyik legrégebbi rendezvényén, a 2008-ban indult a Startup Underground konferencián évről-évre egyre nagyobb a pezsgés. A kezdetben szinte egyedüli ilyen rendezvény jó pár konkurenst kapott az elmúlt években. Idén tavasszal már tíz fölött van a hasonló versenyek, megmérettetések száma, és tucatnyi a workshop-ok, találkozók és egyéb események mennyisége is a március közepétől június közepéig tartó konferencia szezonban.Tovább »

Hazai startupokat és appokat díjaztak a Smartmobil konferencián

Hazai startupokat és appokat díjaztak a Smartmobil konferencián

Az idei Smartmobil konferencia startup programjára több tucatnyi jelentkezés érkezett hazánkból és a régióból. Az előszűrés után a tíz legígéretesebb csapat prezentálhatta fejlesztéseit. A nyertes az iBlueOpen elnevezésű magyar fejlesztésű applikáció lett.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett Smartmobil konferencia a mobilipar legjelentősebb szakmai rendezvénye Magyarországon, melyre idén rekordszámú, közel ezer ember látogatott el. Az idei esemény kiemelt célja az volt, hogy Budapestre irányítsa a nemzetközi startup kockázati tőke figyelmét, és ezzel lökést adjon a hazai mobiltechnológiai fejlesztő közegnek. Ennek megfelelően számos jelentős tapasztalattal bíró nemzetközi befektető cég képviselője érkezett a konferenciára, hogy megossza tapasztalatait a résztvevőkkel, illetve egy verseny keretében elbírálja a bemutatkozó startup-okat.Tovább »

Három konferencia áprilisban, amit nem szabad kihagynod

Három konferencia áprilisban, amit nem szabad kihagynod

Amíg az év első hónapjaiban alig akadt jelentősebb rendezvény, amit be lehetett volna írni a naptárakba, addig csak áprilisban minimum három konferenciára látogathatnak el startupok világa iránt érdeklődők. Áprilisi konferenciákat és startup-versenyeket ajánlunk.

Április 4-én immár negyedik alkalommal rendezik meg a Smartmobil-t, azonban először jelentkezik mobil startupokra fókuszáló versennyel a konferencia keretein belül. Április 11-én első alkalommal rendezi meg az IVSZ a Startup Konferenciát és a hozzá kapcsolódó versenyt startupoknak, április 18-án pedig immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb startupokra fókuszáló rendezvénye, a Startup Underground.Tovább »


 
 
CC BY NC SA