3 módszer, ahogyan egy üzleti angyal segíthet vállalkozásodnak

3 módszer, ahogyan egy üzleti angyal segíthet vállalkozásodnak

Annak a vállalkozásnak is van lehetősége forráshoz jutni, amely egyébként nem alkalmas a banki, kockázati tőke vagy állami támogatás igénybevételére. Íme, néhány példa arra, hogy milyen technikai-jogi formákban képzelhető el egy üzleti angyal bevonása.

Az üzleti angyalok általában vállalkozói, ritkábban pénzügyi intézményi háttérrel saját megtakarításaikat helyezik el cégekbe, egyúttal támogatást nyújtanak az üzleti folyamatok egy részében. Az angyaloktól nem kell tartani, hiszen egy sor helyzetben ők jelentik az egyetlen reális forrásbevonási esélyt, emellett jelentős kockázatokat is meg lehet velük osztani. A reconcept blog bemutatja, hogy a gyakorlatban miként is zajlik egy üzleti angyal bevonása. Íme, néhány példa arra, hogy milyen technikai-jogi formákban képzelhető el egy angyal bevonása.Tovább »

Így terveznek azok, akik mindig elérik a céljaikat!

Így terveznek azok, akik mindig elérik a céljaikat!

Több kutatás is kimutatta, hogy gyakrabban érik el céljaikat azok, akik le is írják azokat. Hogy tényleg célravezetőek és elérhetőek legyenek, kövesd az alábbi 5 pontot, melyet Michael Hyatt ajánl a figyelmünkbe. A cikk a DebrecenBar.com oldalon jelent meg.

Elég sok céggel, startuppal, meg hát mily meglepő, emberrel is találkozom nap mint nap, akiktől elég gyakran megkérdezem, mi a céljuk. Erre általában mindenkinek van valami válasza: megnövelni a bevételeket, új állást találni, stb. De mikor megkérdezem azt, hogy leírták-e valaha is ezeket a célokat, nos akkor már kevesebb igen választ hallok. Annak ellenére, hogy nagy általánosságban azért mindenki tudja, és nem egy kutatás kimutatta, hogy sokkal többen elérik céljaikat azok, akik le is írják azokat. Szóval, ha sikeres akarsz lenni, akkor legjobb, ha összeírod a céljaid! És hogy ezek tényleg elérhetőek, jól megfogalmazottak és célravezetőek legyenek, kövesd az alábbi 5 pontot, melyet Michael Hyatt, az USA egyik legnagyobb könyvkiadójának korábbi vezetője, és több best seller könyv írója ajánl a figyelmünkbe.Tovább »

Neil Patel: Minél kevesebbet tudsz, annál több pénzt keresel!

Neil Patel: Minél kevesebbet tudsz, annál több pénzt keresel!

Kezdő vállalkozó vagy? Próbálod megtanulni mindazt, ami sikeresebbé tehet? Neil Patel szerint sokszor fogsz hibázni és néha esetlennek érzed majd magad, mégis több pénzt fogsz keresni, mint a mindent-jobban-tudók. A cikk a DebrecenBar.com oldalon jelent meg.

Kezdő vállalkozó vagy? Próbálod megtanulni mindazt, ami ebben a világban sikeressé tesz? Ha így van, akkor hajrá! Habár sokszor fogsz hibázni és néha esetlennek érzed majd magad, mégis több pénzt fogsz keresni, mint a mindig-mindent-jobban-tudók. Meg is mondom miért:Tovább »

3 tipp, hogy sikeresen add el magad és vállalkozásod

3 tipp, hogy sikeresen add el magad és vállalkozásod

A magyar vállalkozóknak egyelőre nincs gyakorlatuk abban, hogy megnyerő előadásokkal tudják eladni magukat. Pedig ha az ötletgazda nem tudja meggyőzően bemutatni elképzeléseit, akkor lőttek a befektetőknek, és a nemzetközi piacok csak álmok maradnak.

Szakértői segítséggel összeszedtük azokat a pontokat, amelyekre érdemes odafigyelni, és döntő szerepet játszanak egy vállalkozás sikeressé tételében. Az alábbi tippeket Kádas Páter, sorozatvállalkozó, a DiverGen és a Brandvocat cégek társtulajdonosa, a Vállakozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnökségi tagja, az OECD tanácsadója állította össze a HVG hasábjain nemrég megjelent cikkben.Tovább »

3 tényező, ami vonzóvá tesz egy céget a befektetők számára

3 tényező, ami vonzóvá tesz egy céget a befektetők számára

Bár a vállalkozások finanszírozására megfelelő mennyiségű tőke áll rendelkezésre, sok esetben a befektetések útjába az előnyös üzleti lehetőséget kínáló társaságok hiánya áll. Hogy mitől válik egy cég vonzóvá? Erre kereste a Privátbankár.hu a választ.

Bár a vállalkozások finanszírozására, fejlesztésére, illetve célzott befektetések megvalósítására jelentős tőke áramlik az országba, sok esetben a források felhasználásának útjába az előnyös befektetési lehetőséget kínáló társaságok hiánya áll – írja a Privátbankár.hu, majd összegzi, mely tényezők jelentenek előnyt a befektetőkkel való megállapodás során. Tovább »


 
 
CC BY NC SA