Startup.Coach: közösségi oldal induló vállalkozások számára

Startup.Coach: közösségi oldal induló vállalkozások számára

A Startup.Coach nemű új magyar szolgáltatás találkahelyként szolgál a kezdővállalkozások számára, amelynek célja a közösségépítés, a befektetőkeresés támogatása, a tanácsadók és vállalkozók egymásra találásának segítése az indulást követő két évében.

A Startup.Coach egy teljesen újszerű közösségi oldal, amely a közös munkáról szól. A webes felület kifejezetten az induló innovatív vállalkozásokat segíti többek között a bemutatkozásban, ismertté válásban, műszaki tanácsadásban és a befektetők megtalálásában. Lehetőséget ad arra, hogy innovatőrök, feltalálók, kezdő vállalkozók bemutathassák saját projektjüket, szolgáltatásukat, kampányokat indíthassanak, nyilvántarthassák befektetőiket és eladásaikat, vállalásaikat.Tovább »

In memoriam Záboji Péter

In memoriam Záboji Péter

Július 3-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Záboji Péter, a hazai startup világ minden tagja által tisztelt meghatározó alakja. Péter bízott a jövőben: úgy gondolta fontos a hitet is visszaadni a fiataloknak, hogy érdemes küzdeni és saját lábon állni.

Mélységesen lesújtott bennünket a szomorú hír, hogy július 3-án elhunyt Záboji Péter, az European Entrepreneurship Foundation (EEF) elnöke és alapítója, a magyar startup világ mindenki által tisztelt meghatározó alakja. Pétert szakmailag is, emberileg is a legnagyobbak között tartottuk számon.Tovább »

Neumann Ház: közösségi tér magyaroknak a Szilícium-völgyben

Neumann Ház: közösségi tér magyaroknak a Szilícium-völgyben

Június 1-én nyitotta meg kapuit a Neumann Ház, a Neumann Society közösségi épülete magyar tehetségeknek a Szilícium-völgyben. A Neumann Ház első, már megnyitott része az üzletet támogató szolgáltatásokra és közösségi irodai és rendezvényterekre koncentrál.

Tavaly novemberben magyar származású amerikai értelmiségiek és vállalkozók alapították meg a Neumann Társaságot (Neumann Society), hogy magyar gyökerű innovációs közösséget hozzanak létre az USA-ban. A karitatív, nonprofit szervezet célja, hogy segítse a magyar fiatal szakembereket és a magyar ötleteket. Tovább »

Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

A korábbi ígértekkel szemben mégsem kerültek be az 2015. évi adócsomagba a startupokat segítő kedvezmények, amelyek annak az ambiciózus tervnek részei lettek volna, hogy Budapestet az iparág régiós fővárosává tegyék. Jelenleg "ezzel most nem foglalkoznak".

Több mint egy éve született meg a Runaway Budapest 2.0.2.0 című kiadvány, amelyben az állami és piaci szereplőkből álló Budapest HUB munkacsoport — amely a hazai start-up világ szereplőiből és az NGM szakértőiből állt össze — összeszedte javaslatait, amivel a fővárost 2020-ra a régió vezető startup központjává lehetne tenni. A piaci szereplők akkor nagy lelkesedéssel fogadták a Startup Credóra keresztelt munkatervet, illetveeddig példátlan nyitottságot és produktív hozzáállást az államtól.Tovább »

Elkészült az első hazai inkubátor jelentés, 11 szereplőt vizsgáltak

Elkészült az első hazai inkubátor jelentés, 11 szereplőt vizsgáltak

Hazánk épülő startup világában gomba módra szaporodnak az inkubátorok, akcelerátorok, valamint a tanácsadó cégek. A BDO és a Frazir elsőként mérte fel a startup cégeket segítő inkubátorok piacát, amelynek során összesen 11 piaci szereplőt vizsgáltak.

Magyarország egyre pezsgőbb startup világában gomba módra szaporodnak az induló vállalkozások fejlődését támogató inkubátorok és az ezekkel közeli rokonságot mutató tanácsadó cégek. Jelenleg 11 olyan üzleti és technológiai inkubátor működik az országban, amely irodai férőhelyet, komplex szolgáltatás-portfóliót, befektetést és globális kapcsolatrendszert is nyújt, miközben folyamatosan fogadja a jelentkező startupokat.Tovább »


 
 
CC BY NC SA