Neumann Ház: közösségi tér magyaroknak a Szilícium-völgyben

Neumann Ház: közösségi tér magyaroknak a Szilícium-völgyben

Június 1-én nyitotta meg kapuit a Neumann Ház, a Neumann Society közösségi épülete magyar tehetségeknek a Szilícium-völgyben. A Neumann Ház első, már megnyitott része az üzletet támogató szolgáltatásokra és közösségi irodai és rendezvényterekre koncentrál.

Tavaly novemberben magyar származású amerikai értelmiségiek és vállalkozók alapították meg a Neumann Társaságot (Neumann Society), hogy magyar gyökerű innovációs közösséget hozzanak létre az USA-ban. A karitatív, nonprofit szervezet célja, hogy segítse a magyar fiatal szakembereket és a magyar ötleteket. Tovább »

Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

Mégsem lesz startupoknak ígért adókedvezmény 2015-ben

A korábbi ígértekkel szemben mégsem kerültek be az 2015. évi adócsomagba a startupokat segítő kedvezmények, amelyek annak az ambiciózus tervnek részei lettek volna, hogy Budapestet az iparág régiós fővárosává tegyék. Jelenleg "ezzel most nem foglalkoznak".

Több mint egy éve született meg a Runaway Budapest 2.0.2.0 című kiadvány, amelyben az állami és piaci szereplőkből álló Budapest HUB munkacsoport — amely a hazai start-up világ szereplőiből és az NGM szakértőiből állt össze — összeszedte javaslatait, amivel a fővárost 2020-ra a régió vezető startup központjává lehetne tenni. A piaci szereplők akkor nagy lelkesedéssel fogadták a Startup Credóra keresztelt munkatervet, illetveeddig példátlan nyitottságot és produktív hozzáállást az államtól.Tovább »

Elkészült az első hazai inkubátor jelentés, 11 szereplőt vizsgáltak

Elkészült az első hazai inkubátor jelentés, 11 szereplőt vizsgáltak

Hazánk épülő startup világában gomba módra szaporodnak az inkubátorok, akcelerátorok, valamint a tanácsadó cégek. A BDO és a Frazir elsőként mérte fel a startup cégeket segítő inkubátorok piacát, amelynek során összesen 11 piaci szereplőt vizsgáltak.

Magyarország egyre pezsgőbb startup világában gomba módra szaporodnak az induló vállalkozások fejlődését támogató inkubátorok és az ezekkel közeli rokonságot mutató tanácsadó cégek. Jelenleg 11 olyan üzleti és technológiai inkubátor működik az országban, amely irodai férőhelyet, komplex szolgáltatás-portfóliót, befektetést és globális kapcsolatrendszert is nyújt, miközben folyamatosan fogadja a jelentkező startupokat.Tovább »

Google Ground: oktatóközpontot nyitott a Google Budapesten

Google Ground: oktatóközpontot nyitott a Google Budapesten

Magyarországi vállalkozások és diákok versenyképességének fejlesztéséért “Google Ground” néven nyitott oktatóközpontot Budapesten a Google. Egy év alatt 3000-en vehetnek majd részt közel 150 tréningen, hogy elsajátítsák a digitális iparban szükséges tudást.

A világ legmenőbb munkahelye egyedülálló oktató- és rendezvényközpontot nyitott Budapesten: A Google Ground bázisnak van Rubik-kocka asztala, legófala, titkos ajtaja, és szeretettel várja a tanulni vágyókat, akiknek megmutatják, mit és hogyan kell csinálni a digitális világban. A Ground egy önálló Google bázis, amely beágyazódva a legizgalmasabb városnegyedbe, helyszínül szolgál a kreatívoknak, online marketing ügynökségeknek, hazai KKV-knak és tanulni vágyó diákoknak, hogy elsajátítsák mindazt a tudást, ami a digitális talponmaradáshoz feltétlenül szükséges.Tovább »

Magyar startup ökoszisztéma: a legfontosabb trendek 2013-ban

Magyar startup ökoszisztéma: a legfontosabb trendek 2013-ban

2013-ban a hazai folyamatok befolyásolták a startup ökoszisztéma fejlődését. A befektetések visszaesése, az akcelerátorok megjelenése és az állami szerepvállalás kapcsolata is a hazai trendek szerepét erősítette. A StartupCafe rövid évértékelője következik.

Az év vége és az újév kezdete megfelelő arra, hogy az ember szünetet tartson és visszatekintsen, hogy felmérje milyen messzire jutott. A magyar startup ökoszisztéma szempontjából érdekes tendenciák rajzolódtak ki az év során, amelyek meghatározták az iparág történéseit. Tovább »


 
 
CC BY NC SA