Google Ground: oktatóközpontot nyitott a Google Budapesten

Google Ground: oktatóközpontot nyitott a Google Budapesten

Magyarországi vállalkozások és diákok versenyképességének fejlesztéséért “Google Ground” néven nyitott oktatóközpontot Budapesten a Google. Egy év alatt 3000-en vehetnek majd részt közel 150 tréningen, hogy elsajátítsák a digitális iparban szükséges tudást.

A világ legmenőbb munkahelye egyedülálló oktató- és rendezvényközpontot nyitott Budapesten: A Google Ground bázisnak van Rubik-kocka asztala, legófala, titkos ajtaja, és szeretettel várja a tanulni vágyókat, akiknek megmutatják, mit és hogyan kell csinálni a digitális világban. A Ground egy önálló Google bázis, amely beágyazódva a legizgalmasabb városnegyedbe, helyszínül szolgál a kreatívoknak, online marketing ügynökségeknek, hazai KKV-knak és tanulni vágyó diákoknak, hogy elsajátítsák mindazt a tudást, ami a digitális talponmaradáshoz feltétlenül szükséges.Tovább »

Magyar startup ökoszisztéma: a legfontosabb trendek 2013-ban

Magyar startup ökoszisztéma: a legfontosabb trendek 2013-ban

2013-ban a hazai folyamatok befolyásolták a startup ökoszisztéma fejlődését. A befektetések visszaesése, az akcelerátorok megjelenése és az állami szerepvállalás kapcsolata is a hazai trendek szerepét erősítette. A StartupCafe rövid évértékelője következik.

Az év vége és az újév kezdete megfelelő arra, hogy az ember szünetet tartson és visszatekintsen, hogy felmérje milyen messzire jutott. A magyar startup ökoszisztéma szempontjából érdekes tendenciák rajzolódtak ki az év során, amelyek meghatározták az iparág történéseit. Tovább »

StartupKlub: 6 vállakozás mutatkozhat be havonta szakújságíróknak

StartupKlub: 6 vállakozás mutatkozhat be havonta szakújságíróknak

Startup sajtóklub indult Budapesten, ahol havonta 6 kezdő vállakozás mutatkozhat be szakújságíróknak. A klub a hazai startup vállalkozásokat támogatja média megjelenéssel: a startupokról készült cikkek és riportok 1 nap alatt 3 millió olvasót érnek majd el.

Startup sajtóklub indult Budapesten, ahol szakújságírókkal találkozhatnak kezdő vállalkozások, startup-ok. Minden hónapban 6 csapatnak lesz lehetősége arra, hogy a hazai médiának klubkörnyezetben, könnyed prezentációval bemutatkozzon. A szakújságírók olyan magyar kezdő, startup vállakozásokat keresnek, akiknek meg van a képességük ahhoz, hogy ötletteikkel olyan értékeket teremtsenek.Tovább »

Elkészült a BudapestHUB munkacsoport terve, a Runway Budapest

Elkészült a BudapestHUB munkacsoport terve, a Runway Budapest

A tegnapi nap mutatta be a Budapest HUB munkacsoport a "Runway Budapest 2020" címet viselő tervét, amiben javaslatokat fogalmaznak meg a hazai ökoszisztéma kialakítására és a 2014 és 2020 között lehívható Európai Uniós források helyes felhasználásra.

Szeptember közepén jött létre a Budapest Hub munkacsoport a hazai start-up világ szereplőinek és az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakértőinek részvételével, azzal a céllal, hogy meghatározzák a magyar startup ökoszisztéma jövőbeli alakulásának feltételeit, és javaslatokat tegyenek a szabályozói környezet változtatására. Mivel a most kialakított terv az állami és a piaci szereplők együttműködéséből született, minden esély megvan arra, hogy sikeres legyen és a hazai startup-szféra valóban fejlődésnek induljon.Tovább »

Megszületett az államilag támogatott inkubátorok listája

Megszületett az államilag támogatott inkubátorok listája

A Nemzeti Innovációs Hivatal ma ismertette a 2013 júliusában kiírt ATI 2013 pályázat nyerteseit. A nemzetközi Bíráló Bizottság döntése értelmében az alábbi inkubátorok nyerték el az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) címet az idei évben.

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) mint az Akkreditált Technológiai Inkubátor pályázat akkreditációs szervezete, 2013. október 15-én ünnepélyes eredményhirdetés keretében ismertette a 2013 júliusában kiírt ATI 2013 pályázat nyerteseit. A nemzetközi Bíráló Bizottság 2013. október 14-i döntése értelmében az alábbi technológiai és élettudományi ágazatot képviselő inkubátorok nyerték el az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) címet az idei évben:Tovább »


 
 
CC BY NC SA