Húsz új akkreditált technológiai inkubátor lépne piacra

Húsz új akkreditált technológiai inkubátor lépne piacra

Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által meghirdetett Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) pályázatok beadása. A program iránti kimagasló érdeklődést mutatja a közel hatszoros túljelentkezés: a határidőig 20 pályázat érkezett be.

2013. szeptember 15-én lezárult a NIH mint akkreditációs szervezet által júliusban meghirdetett akkreditált technológiai inkubátor (ATI) cím elnyerését célzó pályázat beadása, melyre 20 kitöltött, egyedi pályamű érkezett be elektronikusan. A pályázatok befogadási és támogathatósági vizsgálata jelenleg is zajlik. A program iránti kimagasló érdeklődést mutatja a közel hatszoros túljelentkezés. Az írásbeli pályázati dokumentumok benyújtásán túl a pályázóknak a bírálóbizottság számára majd angol nyelven, prezentáció formájában kell ismertetniük az inkubátor felállítására, működtetésére, eredményességének biztosítására irányuló terveiket.Tovább »

A nagy Growth Hacking útikalaúz

A nagy Growth Hacking útikalaúz

A "growth hacker" annyira új fogalom, hogy még szavunk sincs rá, pedig 2010-ben alkotta Sean Ellis. Azok a profik, akikre a cégednek szüksége van ahhoz, hogy nagyon gyors növekedést érhess el. Erről írt most online könyvet Neil Patel és Bronson Taylor.

A startup világ újraértelmezi a marketinges fogalmát. Nem elég a SEO, a marketing és az online média egyes szeleteihez érteni, az egészet át kell látnia egy jó growth hackernek. A growth hacker annyira új fogalom, hogy még szavunk sincs rá, pedig 2010-ben alkotta Sean Ellis. Valami olyasmit takar a fogalom, amit sikergyárosnak, növekedés generálónak mondhatnánk. Azok a profik, akikre a cégednek szüksége van ahhoz, hogy nagyon gyors növekedést érhess el, határok és regionális piacokon túl mutató stratégiákkal.Tovább »

Tippek, hogy sikeresen növeld vállalkozásod felhasználói bázisát

Tippek, hogy sikeresen növeld vállalkozásod felhasználói bázisát

A beinduló vállalkozások esetében a nemzetközi piacralépés mindig nehéz a tapasztalat hiányában. Az ügyfél-, felhasználószerzés egy vissza-visszatérő kihívás, amely egy globális piacra törő startup esetében tudatos és alaposan kidolgozott folyamatot igényel.

Jó hír, hogy az ügyfél-, illetve felhasználószerzés módszertanai már léteznek, sőt használatban is vannak a legtöbb accelerator program során, de könnyen rájuk lehet találni az interneten is, így voltaképen bárki számára hozzáférhetők. A rossz hír, hogy e kérdések megválaszolásával nem érdemes a termékfejlesztés befejezéséig, kockázati tőke finanszírozásig várni, hiszen nagyon gyorsan telnek a hónapok, és könnyen előfordulhat, hogy a kezdeti elképzelés nem találkozik a piac igényével, az idő viszont telik, és csak kevés vállalkozás találja meg rögtön a bevétel termeléséhez vezető utat.Tovább »

Startup 13: az állam is beszáll a startupok finanszírozásába

Startup 13: az állam is beszáll a startupok finanszírozásába

Állami inkubátorpályázattal tennék sikeressé, és tartanák itthon az ígéretes magyar startupokat. A 2,1 milliárdos, kétszintű pályázat iránt akkora az érdeklődés, hogy máris pótlólagos forrásokat keresnek: 2014-től uniós forrásokat is be kívánnak vonni.

Több mint 2 milliárd forintos pályázat segíti a hazai startup ökoszisztéma élénkítését két egymásra épülő pályázat révén. Az első körben a hazai inkubátorok pályázhatnak az Akkreditált Technológiai Inkubátor cím elnyerésére szeptember 15-ig. Ennek nyertesei jogosultak lesznek a Start-up 13 forrásaira pályázni. A program célja, hogy az innovációra alapuló induló cégeket jövedelmező, exportképes vállalkozásokká tegye, és hogy említett vállalkozások Magyarországon maradjanak, akár olyan módon is, hogy a K+F tevékenységet itthon végzik, miközben a cég központja, marketingje kivásárlás révén máshová kerül. A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) megbízott elnöke, Korányi László a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy az akkreditációs szakasz feladatait a NIH végzi el.Tovább »

Tőkebőség, projektínség

Tőkebőség, projektínség

A Jeremie program több fordulója elárasztotta a piacot kockázati tőkével, de nem látszik (a cikk szerzője legalábbis nem látja), hogy hol fog ez a rengeteg tőke magának helyet találni. Szobonya Péter cikke Kockázati Tőke Blogban jelent meg.

A Jeremie program több fordulója elárasztotta a piacot kockázati tőkével; de nem látszik (én legalábbis nem látom), hogy hol fog ez a rengeteg tőke magának helyet találni.Tovább »


 
 
CC BY NC SA