Kétszázmilliós befektetéssel gyorsul tovább a Fürgefutár.hu

Kétszázmilliós befektetéssel gyorsul tovább a Fürgefutár.hu

A Euroventures az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül közel kétszázmillió forintot fektetett a Fürgefutár.hu-ba. Az internetes futárszolgálat 2010-es alapítása óta évente 75%-os növekedést produkált.

A Fürgefutár.hu-t 2010 októberében Colin Snead alapította, aki saját korábbi tapasztalatai alapján rájött, hogy a futárszolgálatok nagy forgalmú ügyfelek számára jelentősen kedvezőbb árakat tudnak biztosítani. A Fürgefutár.hu mindenkinek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt lehetőséget nyújt csomagküldésre Magyarországon belül és külföldre az általa elért kedvezőbb áron.Tovább »

A Maven7 újabb 1,5 millió dollár befektetést kapott a Perion-tól

A Maven7 újabb 1,5 millió dollár befektetést kapott a Perion-tól

A Perion Kockázati Tőkealap-kezelő második körben több mint 1,5 millió dollárt fektetett be a hálózattudomány-alapú üzleti elemzések piacán dolgozó magyar startupba. A tőkéből a Maven7 termékei fejlesztését, valamint újabb piacok megszerzését finanszírozza.

A Maven7 vezetők számára teszi hatékonyabbá a döntéshozatalt a nehezen értelmezhető üzleti adatok elemzésével. A vállalat termékei a hálózatkutatás és az adatbányászat módszertanaira épülnek: OrgMapper nevű termékcsaládjával HR-szakembereket támogat a szervezeti hálózatkutatásban, a Diktio Labs pedig a marketingeseket segít az online közösség- és véleményvezérek feltérképezésével.Tovább »

750 000 eurós befektetést kapott az Enbrite.ly

750 000 eurós befektetést kapott az Enbrite.ly

750 000 eurós befektetést kapott az online hirdetési csalások kiszűrésére szakosodott startup, az Enbrite.ly. A jól ismert osztrák SpeedInvest mellett az új befektetők között van az üzleti angyalokat tömörítő Enbritely Holding, valamint a finn Evli Bank.

Sikeres időszakot tudhat maga mögött online hirdetési csalások kiszűrésére szakosodott Enbrite.ly. Tavaly novemberben a Slush startup verseny fődíjaként 500 ezer euróhoz (150 millió forint) jutottak, most pedig három befektetőtől összesen 750 ezer euró (225 millió forint) befektetést kapott a magyar cég.Tovább »

580 ezer dollár befektetést kapott a Piqniq gasztro mobil alkalmazás

580 ezer dollár befektetést kapott a Piqniq gasztro mobil alkalmazás

A Piqniq csapata december 11-én, a Kitchen Budapest (Kibu) Demo Day-en jelentette be, hogy 580 ezer dolláros befektetést kapott amerikai és hazai angyal befektetőktől, amit a programozói csapat növelésére és az amerikai piac tesztelésére fogják költeni.

A Piqniq egy ingyenes, lokáció alapú ételmegosztó alkalmazás. Segítségével a fehasználók beleshetnek egymás konyháiba, hogy inspirációt, ötleteket kapjanak, ételeiket pedig akár fizikailag is megoszthatják egymással.Tovább »

Az Enbrite.ly €500,000 befektetést nyert a Slush konferencián

Az Enbrite.ly €500,000 befektetést nyert a Slush konferencián

Az Enbrite.ly nyert a Slush konferencia startup versenyén Helsinkiben, így €500,000 befektetést zsebelhetett be. Az Enbrite.ly az online hirdetési piacot igyekszik megtisztítani a nem emberi, így a megrendelő számára értéktelen kattintásoktól.

A néhány éve csak pár száz főt vonzó helyi rendezvényből mára tízezres eseménnyé fejlődött a finn Slush konferencia, ahol ázsiai és európai startupok adnak egymásnak találkozót. A rendezvény keretében kiosztott év vállalkozása díj pedig a hazai Enbrite.ly alkotóihoz került.Tovább »


 
 
CC BY NC SA