Power Angels: új angyal befektetőket tömörítő csapat alakult

Power Angels: új angyal befektetőket tömörítő csapat alakult

Power Angels néven alapítottak a hazai IT és pénzügyi világ nagyjai angyal befektetőket tömörítő nyitott kört, melynek célja, hogy az erősen szabályozott Jeremie alapok kifutása után egy rugalmasabb, piaci alapon működő támogatói rendszert építsen ki.

Az angyal befektetőket tömörítő Power Angels tagjai a befektetői és startup világ teljesen eltérő szegmenseiből érkeztek: Késmárki László és Balogh Péter az egyik legsikeresebb magyar gyökerű informatikai vállalkozás, az NNG alapítói, Oszkó Péter egykori jeremie-s alapvezető, most az OXO labs-et irányítja, Polgár András a ValDeal Innovációs Zrt.-től jött, Domonkos András pedig a Lombard Csoport létrehozójaként szállt be a Power Angels mögött álló zrt.-be.Tovább »

2.5 millió dolláros befektetést szerzett az AdasWorks

2.5 millió dolláros befektetést szerzett az AdasWorks

A 2,5 millió dolláros tőkeemelés nemzetközi befektetői kör bevonásával jött létre: a német Robert Bosch Venture Capital és a finn Inventure kockázati tőkealap-kezelő mellett beszállt az OTP-Day One Magvető Tőkealap és Tim Draper, a DFJ Venture egyik alapítója.

A számítógépes látással, mesterséges intelligenciával és navigációs szoftverfejlesztéssel foglalkozó AdasWorks célja, hogy a jelenleg költséges vezetéstámogató (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) rendszereket hatékonyabbá és megfizethetőbbé tegye.Tovább »

Kétszázmilliós befektetéssel gyorsul tovább a Fürgefutár.hu

Kétszázmilliós befektetéssel gyorsul tovább a Fürgefutár.hu

A Euroventures az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül közel kétszázmillió forintot fektetett a Fürgefutár.hu-ba. Az internetes futárszolgálat 2010-es alapítása óta évente 75%-os növekedést produkált.

A Fürgefutár.hu-t 2010 októberében Colin Snead alapította, aki saját korábbi tapasztalatai alapján rájött, hogy a futárszolgálatok nagy forgalmú ügyfelek számára jelentősen kedvezőbb árakat tudnak biztosítani. A Fürgefutár.hu mindenkinek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt lehetőséget nyújt csomagküldésre Magyarországon belül és külföldre az általa elért kedvezőbb áron.Tovább »

A Maven7 újabb 1,5 millió dollár befektetést kapott a Perion-tól

A Maven7 újabb 1,5 millió dollár befektetést kapott a Perion-tól

A Perion Kockázati Tőkealap-kezelő második körben több mint 1,5 millió dollárt fektetett be a hálózattudomány-alapú üzleti elemzések piacán dolgozó magyar startupba. A tőkéből a Maven7 termékei fejlesztését, valamint újabb piacok megszerzését finanszírozza.

A Maven7 vezetők számára teszi hatékonyabbá a döntéshozatalt a nehezen értelmezhető üzleti adatok elemzésével. A vállalat termékei a hálózatkutatás és az adatbányászat módszertanaira épülnek: OrgMapper nevű termékcsaládjával HR-szakembereket támogat a szervezeti hálózatkutatásban, a Diktio Labs pedig a marketingeseket segít az online közösség- és véleményvezérek feltérképezésével.Tovább »

750 000 eurós befektetést kapott az Enbrite.ly

750 000 eurós befektetést kapott az Enbrite.ly

750 000 eurós befektetést kapott az online hirdetési csalások kiszűrésére szakosodott startup, az Enbrite.ly. A jól ismert osztrák SpeedInvest mellett az új befektetők között van az üzleti angyalokat tömörítő Enbritely Holding, valamint a finn Evli Bank.

Sikeres időszakot tudhat maga mögött online hirdetési csalások kiszűrésére szakosodott Enbrite.ly. Tavaly novemberben a Slush startup verseny fődíjaként 500 ezer euróhoz (150 millió forint) jutottak, most pedig három befektetőtől összesen 750 ezer euró (225 millió forint) befektetést kapott a magyar cég.Tovább »


 
 
CC BY NC SA