100 milliós befektetést kap a Now Technologies az OTP-DayOne alaptól

100 milliós befektetést kap a Now Technologies az OTP-DayOne alaptól

Az ország egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője, a OTP-DayOne Magvető Tőkealap 100 millió forintot fektet az elsősorban orvosi innovációkat fejlesztő startupba. A NowTechnologies egyik díjnyertes fejlesztése a fejmozgással irányítható kerekesszék.

A Juhász Márton és István Márk által vezetett NowTechnologies elsősorban orvosi és gyógyászati segédeszközök fejlesztésére specializálódott, számos hazai és nemzetközi díjat nyert startup. A cégbe most 100 millió forintot fektet az ország legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője, az AVEC Csoporthoz tartozó OTP-DayOne Magvető Tőkealap.Tovább »

500 milló forint feletti új forrást szerzett a Traction Tribe

500 milló forint feletti új forrást szerzett a Traction Tribe

Stratégiai megállapodást kötött egymással a startup vállalkozásokat támogató Traction Tribe és a JEREMIE III. forrásból gazdálkodó PBG Ventures kockázati tőkealap-kezelő. Az alap 2 év alatt 500 millió forint feletti forrást biztosít a Traction Tribe-nak.

A Traction Tribe most induló, magyar és régiós vállalkozásokat segít innovációik megvalósításában és az amerikai piacra lépésben. A Traction Tribe és a Portus Buda Group érdekeltségébe tartozó PBG Ventures által kötött megállapodás megfelelő tőkehátteret biztosít a cég számára az innovatív ötletek, üzleti lehetőségek támogatására, sikeres magyar vállalkozások nemzetközi piacokra történő bevezetésére.Tovább »

A Synetiq 40,000 € befektetést szerzett neuromarketing megoldásával

A Synetiq 40,000 € befektetést szerzett neuromarketing megoldásával

A Startup Sauna programját, majd a Slush konferencián való részvételt követően 40,000 Euró befektetést kapott két Finn forrásból a Synetiq. A magyar-francia startup cég neuromarketing szolgáltatást kínál, felhasználók hálózatát használva a tesztek során.

A hirdetők legfőbb vágya, hogy reklámjaikról visszajelzést kapjanak még mielőtt mindenki látná azokat. Ott vannak ugyan a fókuszcsoportok, de azok köztudottan költségesek. Egy magyar-francia startup cég, a Synetiq, alternatívát kínál megoldásként: neuromarketing közösségi közreműködésben.Tovább »

150 milliós befektetést kap a biometrikus rendszert fejlesztő Agorix

150 milliós befektetést kap a biometrikus rendszert fejlesztő Agorix

Az Euópai Únió egyedi engedélyével idén megjelent új tőkebefektetési termék égisze alatt 150 millió forintot invesztál a Széchenyi Tőkealap egy biometrikus személyazonosító rendszert továbbfejlesztő, innovatív hazai vállalkozásba, az Agorix Kft-be.

A Széchenyi Tőkealap 2013 tavaszán az Euópai Únió egyedi engedélye alapján új tőkebefektetési termékekkel bővítette palettáját, így az Alap már befektetőtársakkal együttműködve is invesztálhat egy sikeresen működő vállalkozásba, legfeljebb az adott tőkeinjekció 70 százalékának erejéig. Ennek köszönhetően a Széchenyi Tőkealap 150 millió forintot, a privát befektetőtárs mintegy 21,5 millió forintot, míg maga a tenyérvéna szkenner alkalmazásait fejlesztő kisvállalkozás – eredménytartalékából – 43 millió forintot fektet be, hogy a nemzetközi piacot megcélzó növekedési terveihez szükséges forrásokat előteremtse.Tovább »

A Day One Capital 10 millió forintot fektet be a Quargo-ba

A Day One Capital 10 millió forintot fektet be a Quargo-ba

A Day One Capital második befektetése a valóságot augmentáló alkalmazás, a Quargo. A Quargo egy látványos mobil alkalmazás, amivel különböző képeket helyezhetünk el a kamera által rögzitett élő felvételen. A napokban jelent meg a végleges iPhone és iPad verzió.

A Day One Capital második befektetése a valóságot augmentáló alkalmazás, a Quargo. A kockézati alap 10 millió forint tőkével indította útjára a céget és további 40 millió forintra szóló kizárólagos finanszírozási opcióval rendelkezik. A vállalatot Csillag Tamás, a hazai reklámiparban veteránnak számító kreatív igazgató és Dudás László értékesítési vezető mellett egy tapasztalt fejlesztőcsapat is támogatja.Tovább »


 
 
CC BY NC SA