Az Enbrite.ly €500,000 befektetést nyert a Slush konferencián

Az Enbrite.ly €500,000 befektetést nyert a Slush konferencián

Az Enbrite.ly nyert a Slush konferencia startup versenyén Helsinkiben, így €500,000 befektetést zsebelhetett be. Az Enbrite.ly az online hirdetési piacot igyekszik megtisztítani a nem emberi, így a megrendelő számára értéktelen kattintásoktól.

A néhány éve csak pár száz főt vonzó helyi rendezvényből mára tízezres eseménnyé fejlődött a finn Slush konferencia, ahol ázsiai és európai startupok adnak egymásnak találkozót. A rendezvény keretében kiosztott év vállalkozása díj pedig a hazai Enbrite.ly alkotóihoz került.Tovább »

Újabb, 57 millió dolláros befektetést kapott a Prezi

Újabb, 57 millió dolláros befektetést kapott a Prezi

57 millió dolláros befeketetést kapott a Prezi a Spectrum Equity-től és az Accel Partners-től. A tőkét a globális növekedés felgyorsításához fogják használni. Egyúttal bejelentették, hogy a Prezi regisztrált felhasználóinak száma meghaladta az 50 milliót.

57 millió dolláros - akuális árfolyamon 13,8 milliárd forint - befeketetést kapott a Prezi. A befektetést a Spectrum Equity-től, a világ egyik legsikeresebb növekedésitőke finanszírozójától, ami az elmúlt 20 évben több mint 120 cégbe fektetett be, és korábbi befeketetőjétől, az Accel Partners-től kapta. A tőkét a globális növekedés felgyorsításához fogják használni.Tovább »

Sikeres exit a Széchenyi Tőkealapnál a Mobilengine befektetésből

Sikeres exit a Széchenyi Tőkealapnál a Mobilengine befektetésből

A Széchenyi Tőkealap sikeresen zárta befektetését, tulajdonrészét a Mobilengine-ben az elvárt hozamszint feletti árfolyamon tudta értékesíteni. A portfólió-társaság, illetve annak alapítói a korábbi terveknek megfelelően kivásárolták az SZTA részesedését.

Sikeresen lezárta befektetését a Széchenyi Tőkealap (SZTA) a miskolci székhelyű Mobilengine cégben. Az alap a részesedését az általánosan elvárt, éves 10-12 százalék hozamszint feletti árfolyamon tudta értékesíteni, pontosabb adatokat üzleti titokra hivatkozva nem közöltek. Tovább »

740 millió forint befektetést kapott a Mobilengine

740 millió forint befektetést kapott a Mobilengine

740 millió forint tőkeemelést kapott a Mobilengine a Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelőtől. A mostani befektetéssel a vállalat az amerikai piac meghódítására koncentrál majd. A cég vezetősége Bostonba költözik, ahol a vállalati szoftvereken van a fókusz.

A Mobilengine amerikai piacra lépését segítheti az a 740 millió forintos tőkeemelés, melyről a miskolci cég a nemrég írt alá megáőllapodást a Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel.Tovább »

100 milliós befektetést kap a Now Technologies az OTP-DayOne alaptól

100 milliós befektetést kap a Now Technologies az OTP-DayOne alaptól

Az ország egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője, a OTP-DayOne Magvető Tőkealap 100 millió forintot fektet az elsősorban orvosi innovációkat fejlesztő startupba. A NowTechnologies egyik díjnyertes fejlesztése a fejmozgással irányítható kerekesszék.

A Juhász Márton és István Márk által vezetett NowTechnologies elsősorban orvosi és gyógyászati segédeszközök fejlesztésére specializálódott, számos hazai és nemzetközi díjat nyert startup. A cégbe most 100 millió forintot fektet az ország legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője, az AVEC Csoporthoz tartozó OTP-DayOne Magvető Tőkealap.Tovább »


 
 
CC BY NC SA