Júniusban az innováció kerül a budapesti konferenciák fókuszába

Júniusban az innováció kerül a budapesti konferenciák fókuszába

Júniusban nyolc világszínvonalú hazai és nemzetközi IT témájú rendezvényt tartanak Budapesten. A tőkebefektetők csúcstalálkozóján át a hazai technológiai ipar legnagyobb reménységeit bemutató kiállításokig széles repertoárból válogathatnak az érdeklődők.

Sűrű időszak elé néznek a hazai tech szektor és startup ökoszisztéma szereplői: a nyár második hetének leforgása alatt összesen nyolc hazai és nemzetközi kiállítást, konferenciát és workshopot tartanak Budapesten. Az események jelentős része a szakmabeli érdeklődőkön túl a laikus közönség számára is izgalmas programokat tartogat.Tovább »

Budapestre érkezik a Pub Summit rendezvény sorozat a jövő héten

Budapestre érkezik a Pub Summit rendezvény sorozat a jövő héten

A Pub Summit rendezvénysorozat 5 kontinens 40 országában zajlik egyetlen céllal - összehozni a helyi startup élet szereplőit egy-egy kötetlen estére és lehetőséget biztosítani, hogy új kapcsolatokat építhessenek.

2012-ben a Web Summit konferencia szervezői 50 zártkörű rendezvényt tartottak Európa-szerte “Pub Summit” névvel, ahol az tech iparág újdonságait keresték. Számos startupot, befektetőt, inkubátort és blogger-t sikerült így megismerniük majd elhívniuk a konferenciára. 2013-ban visszatér a Pub Summit rendezvénysorozat, idén azonban 100 városban kívánják a szervezők összehozni a közösségeket egy korsó sörre. Az első budapesti kocsma-csúcstalálkozó, a Budapest Pub Summit május 23-án kerül megrendezésre a thehub.hu-ban.Tovább »

Startup Budapest: új vállalkozói közösség épül

Startup Budapest: új vállalkozói közösség épül

Újabb színfolttal gazdagodik a startup ökoszisztéma Budapesten. A Startup Budapest egy újonnan alakuló közösség, amelynek elkötelezett célja a vállalkozói kultúra fejlesztése. Gyakorlati tudást, infrastruktúrát és kapcsolati hálót biztosítanak tagjaiknak.

Újabb színfolttal gazdagodik a startup ökoszisztéma Budapesten. A Startup Budapest (elérhetőek továbbá Facebook-on és Twitter-en) egy újonnan alakuló közösség, amelynek elkötelezett célja a vállalkozói kultúra fejlesztése. A szervezetet vezető Lukács Krisztián és Püski Tamás elmondása szerint számtalan ötlet vár megvalósításra, Budapest és Magyarország pedig kiváló hely az innovációra és fejlesztésre, ami a tapasztalt vállalkozók és szakértők segítségének bevonásával még tovább erősíthető.Tovább »

Budapestre érkezik a Lean Startup Machine

Budapestre érkezik a Lean Startup Machine

Negyven város és 90 workshop után megérkezik Budapestre a Lean Startup Machine, ahol külföldi és hazai vállalkozók mutatják be a lean módszert. Az LSM egy 3 napos intenzív workshop, amely megtanít arra, hogyan lehet hatékonyan vállalkozást indítani.

Az Eric Ries által híressé vált gondolkodásmód és az időközben teljes iparággá nőtt startup szcénában látható számos példa is azt igazolja, hogy sok (kezdő) vállalkozó dédelget olyan ötleteket hónapokig, sőt néha évekig, amelyekről túl későn derül ki, hogy valójában csak néhány felhasználónak, vásárlónak, vagy senkinek sem kellenek. Rengeteg az így elpazarolt erőforrás (idő és pénz), amit az ember piacképes ötletek megvalósítására is fordíthatna, és ugyanekkora akadálya a sikeres fejlődésnek az új gazdasági környezethez igazodó vállalatirányítási módszer hiánya.Tovább »


 
 
CC BY NC SA