Megérkezett az Uber privát taxi szolgáltatása Budapestre

Megérkezett az Uber privát taxi szolgáltatása Budapestre

Szerdától Budapesten is lehet használni az Uber alkalmazását, amivel önjelölt sofőrök és utazni vágyók találhatnak egymásra. Hasonló szolgáltatások, mint például a Wundercar, már használhatóak nálunk, most azonban a legnagyobb globális szereplő jelent meg.

Szerdától Budapesten is lehet használni az Uber okostelefonos applikációját, amelynek segítségével az utazni vágyók egy gombnyomással hívhatunk magunknak a közelben lévő Uber-taxit. Az alkalmazásban egy térképen látjuk, éppen hol jár az autó, majd ha elvitt a célpontunkhoz, az alkalmazás a GPS által mért adatok alapján kártyás utalással elintézi a fizetést is. Hasonló szolgáltatások már megjelentek nálunk, mint például a Wundercar, de most a legnagyobb globális szereplő indul el.Tovább »

Magyar startup alapítók a New Europe 100 innovátorok listáján

Magyar startup alapítók a New Europe 100 innovátorok listáján

Nyolc magyar szerepel a közép- és kelet-európai régió innovátorait felvonultató New Europe 100-as listán. A díjazottak között vannak a többek közta a Ustream, a Prezi és a LogMeIn alapítói, Pistyur Veronika pedig az egyedüli nő a magyarok között.

A New Europe 100 – amelyet a Res Publica együttműködésben a Google-lal és a Visegrádi Alappal, a Financial Times-szal, és több tucatnyi közép- és kelet-európai intézménnyel állított össze – egy kampány részeként készült. Ebben a kampányban az innovációt szeretnék népszerűsíteni Kelet-Közép-Európában, úgy, hogy bemutatják azokat, akik pozitív változások mozgatórugóivá váltak. A cél, hogy bemutassanak 100 meghatározó személyt a régióból, akik már most jelentős eredményeket értek el, ezzel pedig inspirálják Európa és a régió fiataljait.Tovább »

Harmadik alkalommal indul a Kitchen Budapest Talent programja

Harmadik alkalommal indul a Kitchen Budapest Talent programja

Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a fiatal tehetségeket és innovatív projektjeiket felkaroló Talent ösztöndíj programját a Kitchen Budapest. Az kreatív ötletek köré szerveződött 3-5 fős csapatok november 17-ig jelentkezhetnek a cég weboldalán.

A Kitchen Budapest (KIBU) harmadik alkalommal hirdette meg hathónapos, intenzív ötletfejlesztési tehetségprogramját, melyre várja fiatal innovatív tehetségek jelentkezését. A Talent program célja, befektetésre alkalmas ötleteket fejlesszen és a legjobbakat tovább finanszírozza a Startup programban.Tovább »

ReDefine: a Prezi konferenciája design témakörben október 2-3-án

ReDefine: a Prezi konferenciája design témakörben október 2-3-án

Október 2–3-án Budapesten olyan úttörő gondolkodású designerek fognak találkozni, akik saját szakmájuk jövőjét formálják újra. A konferencián a világ minden tájáról érkező designerek mutatják majd be, hogy hogyan változtatja meg a design az életünket.

Október 2–3-án Budapesten olyan úttörő gondolkodású designerek fognak találkozni, akik saját szakmájuk jövőjét formálják újra. A konferencián – amelynek nem véletlenül ReDefine a címe – arról lesz szó, hogyan változtat meg a design olyan iparágakat, mint a média, a zene vagy a kommunikáció. Tovább »

Ismerkedj meg a portugál startup világgal augusztus 19-én!

Ismerkedj meg a portugál startup világgal augusztus 19-én!

A portugál piacról, az európai betörésről, a kétpólusú (Lisszabon és Portó) startup-világról és a feltörekvő tech-cégek tapasztalatairól, sikereiről, kudarcairól mesélnek a messzi országból jött meghívottak a "We Meet Portugal" eseményen, augusztus 19-én.

Új rendezvénnyel jelentkezik az International Geek-Together, a hazai szervezésű találkozósorozat. Az új epizód címe "We Meet Portugal", ahol (nyilván) a portugál tech- és startup-szcéna képviselőivel lehet találkozni, augusztus 19-én, a Grundon. Az előző, "We Meet Denmark" mintájára létrehozott új esemény jó alkalom a néha belterjessé váló hazai környezetből való kitekintésre és némi ismerkedésre, tapasztalatcserére is.Tovább »


 
 
CC BY NC SA