Meetup-ra hívja csütörtökön a kalózokat a Startup Pirates Budapest

Meetup-ra hívja csütörtökön a kalózokat a Startup Pirates Budapest

Az idén is megrendezésre kerülő Startup Pirates programsorozat hazai eseményének egyik fénypontja a 2015. február 5-én, csütörtökön megrendezésre kerülő Pirate Meetup, amelyen 3-3 percben bemutatják startup ötleteiket a programban résztvevő csapatok.

A 2014-es sikeres bemutatkozást követően idén is megrendezésre kerül a Portugáliából indult Startup Pirates programsorozat második hazai eseményét, ami gyakorlati problémák megoldásával és saját ötletek kidolgozásának lehetőségével várja az érdeklődőket.Tovább »

Budapest több helyen a legcsábítóbb startup városok között szerepel

Budapest több helyen a legcsábítóbb startup városok között szerepel

Több nemrég megjelent cikk is a legcsábítóbb európai városok egyikeként említi Budapestet, ahol a érdemes egy startupot elindítani, a Financial Times pedig izgalmas városként mutatja be Budapestet, ahol nyüzsögnek a magas műszaki képzettségű tehetségek.

A lakáskiadással foglalkozó német Nestpick legutóbbi sajtóközleményében listázta azokat a nagyvárosokat, amelyek ma a legígéretesebbek és a legösztönzőbbek egy európai startup számára. Budapest, amely az évtized végére a régiós főváros címre hajt, szintén helyet kapott az előkelő hatos csoportban. A cikk Budapestről a Tech.co hasábjain is megjelent.Tovább »

Februárban újra megrendezésre kerül a Startup Pirates Budapest

Februárban újra megrendezésre kerül a Startup Pirates Budapest

2015. január 31-től február 7-ig a Mathias Corvinus Collegium szervezésében rendezik meg Budapesten a Startup Pirates programsorozat hazai eseményét. A Portugáliából indult kezdeményezés célja a startup kultúra népszerűsítése és új vállalkozások ösztönzése.

A 2014-es sikeres bemutatkozást követően idén is megrendezésre kerül a Portugáliából indult Startup Pirates programsorozat második hazai eseményét, ami gyakorlati problémák megoldásával és saját ötletek kidolgozásának lehetőségével várja az érdeklődőket. Tovább »

BitFilm: nemzetközi Bitcoin filmfesztivál a Prezi központjában

BitFilm: nemzetközi Bitcoin filmfesztivál a Prezi központjában

Ddecember 4-én keröl megrendezésre a BitFilm nemzetközi filmfesztivál budapesti eseménye a Prezi Nagymező utcai központjának rendezvénytermében, ahol animációkat és dokumentumfilmeket vetítenek majd a nálunk is egyre népszerűbb Bitcoin témájában.

Világszerte több helyszínen tartják meg a BitFilm fesztivált, melynek központi témája a digitális fizetőeszköz, a Bitcoin. Budapesten december 4-én tartják az eseményt a Prezi Nagymező utcai rendezvénytermében, ahol a világszerte nagy sikernek örvendő animációkat és dokumentumfilmeket vetítenek majd a nálunk is egyre népszerűbb Bitcoin témájában.Tovább »

Megérkezett az Uber privát taxi szolgáltatása Budapestre

Megérkezett az Uber privát taxi szolgáltatása Budapestre

Szerdától Budapesten is lehet használni az Uber alkalmazását, amivel önjelölt sofőrök és utazni vágyók találhatnak egymásra. Hasonló szolgáltatások, mint például a Wundercar, már használhatóak nálunk, most azonban a legnagyobb globális szereplő jelent meg.

Szerdától Budapesten is lehet használni az Uber okostelefonos applikációját, amelynek segítségével az utazni vágyók egy gombnyomással hívhatunk magunknak a közelben lévő Uber-taxit. Az alkalmazásban egy térképen látjuk, éppen hol jár az autó, majd ha elvitt a célpontunkhoz, az alkalmazás a GPS által mért adatok alapján kártyás utalással elintézi a fizetést is. Hasonló szolgáltatások már megjelentek nálunk, mint például a Wundercar, de most a legnagyobb globális szereplő indul el.Tovább »


 
 
CC BY NC SA